Alla inlägg under maj 2008

Av Elisabeth Björkman - 10 maj 2008 08:37

Husse hade visst kameran med sig igår så här kommer några bilder.


Nu ska vi snart ut på promenad och i eftermiddag ska vi träna lydnad med Elin och Petra.


Matte undrar vad det är för konstig min jag har. Börjat snusa? Imiterar Elvis?

 



Av Elisabeth Björkman - 9 maj 2008 19:42

Idag har matte varit på föreläsning hela dagen och deltagit i workshops om bolagsidentitet och visioner. En hel del prat även om  personlig utveckling. Mycket intressant och med en otroligt inspirerande och engagerad föreläsare så tycker matte att dagen kändes väldigt givande dock med bieffekten av mentalt slutkörning. Blir en tidig fredagskväll säger matte..

Vilken tur att husse kom hem tidigt idag och tog med mig ut på en promenad runt Kvarnsjön.


Det bästa med vårt hus tycker matte är utsikten. Hon gillar att sitta och njuta av månskenets mystik och beundra de fantastiska färgerna vid solens upp- och nedgång .


080507

 



080403

 


 080322

 


 080418

 

 080418

 



Av Elisabeth Björkman - 8 maj 2008 18:49

Matte pratar om ta bort kulorna på mig, hm, undrar vad det kan innebära?

Dock är inte husse och matte helt överens i frågan och undrar därför vad ni bloggläsare har för erfarenhet av kastrerade hanhundar.
Husse är orolig att jag kommer att bli en apatisk sömntuta och matte hoppas att mitt intresse för andra hanhundar blir något mindre.

Första frågan matte har fått idag när hon har förhört sig om andra dagisplatser är om jag fungerar bra med andra hanhundar. Delvis ja, på dagis är det nu 5 hanhundar inkl mig själv. Bosse, Nalle och pudelkillen som matte inte kommer ihåg vad han heter fungerar det jättebra med. Däremot inte med Neo, Jack Russel killen. Tidagare har det fungerat bra med flera andra hanhundar som har varit på dagis, men också ytterligare två  ( en Västgötaspets och en dvärgpinscher) som det inte har fungerat så bra med. Eller rättare sagt, inte fungerat alls. 


Synpunkter och erfarenheter mottages tacksamt säger matte.

Av Elisabeth Björkman - 7 maj 2008 20:32

..säger ordspråket, vilket känns väldigt uppenbart idag. I söndags så var det den tråkiga incidenten med Sacco och Alf. Idag när jag hämtade Sacco på dagis kommer ytterligare ett tråkigt besked. Politikerna har fått för sig att versamheten som driver Saccos dagis (psykiatrivården) skall läggas ner. Trots att verksamheten nu bär sig ekonomiskt.
Framförhållning?? Vad sägs om 1 månad lite drygt? Tjohoo! Livet är toppen!

Det blir till att fundera över alternativa lösningar illa kvickt.  Han kan inte vara ensam hemma mellan 8-17 varenda dag. Traditionellt hunddagis med 20 hundar och två personal och små boxar känns inte lockande. Suck!!!Självklart skall vi skicka in en skrivelse och protestlista. Kämpa ska vi göra, men politiker är som de är - fyrkantiga- så det är väl inte en chans att det hjälper...


Jättetråkigt för alla inblandade. Deltagarna som arbetstränar där har gjort stora framsteg under tiden de har arbetat på hunddagiset. Idag berättade en kille för mig mycket stolt att Sacco hade gått fot med honom en lång bit under promenaden utan att dra (väldigt ovanligt) och att Sacco snällt satte sig bredvid honom utan kommando när de kom fram till övergångsstället.

Att gå med Sacco är för dem en utmaning och han rikitigt lyste av stolthet och självförtroende över framgången. Han kände att han klarade något som de flesta har ganska stora problem med. Undrar vad Kommunen har för alternativ verksamhet att erbjuda dessa deltagare som kan ge dem en liknande utmaning som den de får när de arbetstränar på hunddagiset? Här har de fått ta ansvar, fått arbetsuppgifter, tider att passa, massor av motion, lära sig planera, utmaningar och dessutom social träning med personer utanför verksamheten. Ska de sitta inne i en lokal tillsammans nu och sticka grytlappar 40 tim i veckan?


Nalle...min bästis.. snart får vi inte träffas längre - urtrist!

Av Elisabeth Björkman - 6 maj 2008 18:20

Idag har det inte hänt något speciellt.  Har lekt med min bästa kompis Nalle på dagis, annars har det varit en alldeles vanlig tisdag.
Igår kväll kom mattes bror och hans familj över och grattade husse.

Till min stora glädje var inte Zeb med (deras Hoffe), matte däremot tyckte att det var väldigt tråkigt. Dels för att hon tyckte att jag kunde ha behövt ett litet herrbesök av någon som jag har VÄLDIGT STOR respekt för, dels för att hon tycker att Zebban är så gullig och go.


Eftersom vi inte har några bilder från idag så letade matte fram bilder från när jag var 12 veckor och semestrade ute på Nåttarö i Stockholms skärgård.
Här är jag ute och går med den stora bjässen Louie som var en kul kompis. Förra året uppskattade han inte min närvaro riktigt lika mycket.


Jag kämpar och kämpar och kämpar..

 men jag får inte stopp på honom..


 Hur jag än försöker och sätter alla fyra tassarna i backen..

 


Han tyckte nog att jag var en liten fjärt..





Av Elisabeth Björkman - 5 maj 2008 17:24

Just det, jag skulle återkomma och berätta vem jag träffade efter tävlingen i torsdags. Här är en av tjejerna Gessi, hon är inte så rädd att få lite smuts under klospetsarna. Vi hade väldigt roligt tillsammans. Matte sade att jag aldrig har sprungit så fort någongång, såg ut som en hare som hoppade sicksack fram över åkrarna med Gessi hack i häl. Jodå, jag var ner och provade SPA anläggningen jag också:) Tycker dock att den är lite överskattad.

Av Elisabeth Björkman - 5 maj 2008 17:17

Grattis säger vi till husse som fyller 43 år idag!

Dagen till ära fick han frukost på sängen och lillhussarna fick dra fördel de också. Lite plåster på såren för att de blev uppkörda ur sängen så där kl 06.00:) En trevlig morgon hur som helst.

Av Elisabeth Björkman - 4 maj 2008 21:44

Den här dagen började inget vidare. I natt flyttade det in nya gäster i torpet. Bland dem även en schäferkille. Jag är ju inte särskilt förtjust i andra hanhundar på mitt revir. Utanför mitt revir är jag ganska neutral och bryr mig inte om andra hanhundar så länge de inte klättrar på mig. Jag vill bara vara ifred för mig själv. Efter en snabb presentation på morgonkvisten av schäferkillen där jag uttryckte min åsikt var allt frid och fröjd - en liten stund. Jag låg på verandan och Arrak var inomhus med matte när hon hörde att jag lät tämligen missnöjd med tillvaron och att jag morrade varnande. En snabb titt genom fönstret avslöjade att schäferkillen alldeles på egen hand gjorde ett besök på farstukvisten där jag låg och sov, fastbunden i verandaräcket . Han hade i ett obevakat ögonblick tassat iväg från husse och matte för att kolla in mig på nytt. Ett snabbt groll och han sprang tillbaka hem. Det verkade dock ha gått bra tills det visade sig att jag hade hunnit med att dela ut ett tjuvnyp modell grövre. Tråkigt nog slutade det med att schäferkillen fick uppsöka veterinären. Den här incidenten gjorde att matte tyckte att resten av dagen kändes ganska trist.  Hon åkte och köpte grisöron och en leksak till Alf, som schäferkillen heter. Kändes inte bättre för det..
Just ett snyggt sätt att säga välkommen på säger matte och blänger på mig.


Vi tog oss i allafall iväg på en promenad ut på Farstanäset och tog picnic med oss.


 Här har jag klättrat upp på ett nedfallet träd. Lite mallig är jag allt däruppe.


 Vi tog det lugnt och kopplade av med en fika ute på Farstanäset.


Jag håller lite koll på matte där jag ligger under bordet.


Jag går iväg på en långpromenad med husse runt sjön medan matte och Arrak satt kvar och fortsatte att ta det lugnt och njuta av utsikten ett tag till.


På kvällen fick jag vara hemma och passa huset alldeles själv medan de andra åkte in till stan för att träffa släkten och äta. Fick en skön promenad med både husse och matte när de kom hem därifrån. Kände mig genast lite nöjdare. Matte har dock inte riktigt tinat upp än efter morgonens incident.

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards