Alla inlägg den 13 maj 2008

Av Elisabeth Björkman - 13 maj 2008 21:00

Husse har en "nära döden upplevelse" säger matte ironiskt. Förkyld, feber och ont i halsen... tveksamt om han tar sig levande ur detta tillstånd...

Hur som helst så har jag varit hemma och passat honom idag. Har inte hänt särskilt mycket, jag har mest legat och sovit. En promenad bort till ängarna fick jag med mig husse på i alla fall så jag fick springa av mig lite och leka med min nya boll. Inte läge att testa vattnet idag, kallt, brrr...


När matte kom hem gick vi i Farsta Centrum och socialiserade oss lite. Träffade på ett gäng hundar som hade kurs där och var där i samma syfte som jag.  Jag måste ha skött mig bra för idag tyckte matte att jag var världens underbarste hund. Lugn, sansad och lätt att ta med överallt. Bryr mig inte om andra hundar, lägger mig ner och kopplar av när vi står och väntar och när vi går så gick jag snällt i hasorna på henne. Så om det inte vore för det där med att jag har svårt för vissa hanhundar när de kommer för nära så vore allt toppen.  Det är egentligen inte heller något problem om det inte vore för att alla hanhundar förväntas fungera ihop på dagis. Något som matte egentligen tycker är ganska märkligt. Det är en sak att vi hanar skall acceptera varandra och inte attackera varandra så fort en annan hane går förbi. Men att alla skall hålla så sams och kunna vara i box utan att det blir kurr känns som att man begär väldigt mycket med tanke på våra naturliga instinkter. Men det finns uppenbarligen hanar som älskar alla hundar oavsett kön. Perfekta dagishundar m a o.

Eftersom jag hade varit hemma hela dagen och sett till att husse överlevde sin förkylning så tog matte med mig till klubben senare på kvällen. Med apellen i sikte igen så började vi tränade på framförgåendet igen. Matte blev lite förvånad för jag hade inte helt glömt bort momentet sedan i höstas. Vi skulle ha börjat träna "rutan" också, men matte hade glömt plastlocket hemma så det blev inget av med det. Sedan avslutade vi med att busa ganska länge på agilitybanan.


Husse skrek hysterisk från kontoret att han måste "räddas".  Denna gång var det inga förkylningsbaciller utan Tyson full av fästningar vilket husse har noja för. Matte fick rycka in och plockade 25 st fästingar bara från huvudet och halsen, suck!! Hon plockade nästan lika många i förrgår..

Nu är jag trött, nöjd och belåten och matte likaså! God Natt allesammans!



Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards