Direktlänk till inlägg 21 februari 2010

Då var det full fart igen..

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att promenera, om man nu kan kalla pulsandet i den djupa snön för att promenera, är tungt som attan. Men om vi nu ska vara positiva så är det bra för matte att få upp lite puls och visst är det vackert. Men nä, till Norrland vill vi inte flytta, det är vi ganska säkra på nu.


Idag sprang vi på Minou ute i skogen och vi busade lite i snön tillsammans.

  

Hon var nog allt lite rädd för mig, för hon satte full fart och precis framför slog hon på en tvärnit och vände om till matte. Bestämde mig för att vara snäll och inte skrämma livet ur den lilla lagottotjejen.

  


Sedan hittade jag en gren som jag väldigt gärna ville ha. Med mattes hjälp blev det tillslut en schysst pinne till mig.

  


Sedan for jag fram som en vilde genom snön så snönkockorna yrde runt mig.

 

Hääääärligt!!! Yippieee!!

  


Det var som sagt jag, matte, skogen och en helvetisk massa snö... Bara undrar, var promenerar alla andra??

  


Jodå, så småningom hittade vi en stig där andra hade gått. Till mattes stora lycka kan jag tillägga. Var inte så missnöjd jag heller, det är ju helt klart lite lättare att ta sig fram då.

  


Matte kan inte låta bli att slänga med ytterligare några värmande bilder. Med -15 grader och snöstorm som viner utanför fönstret så känns det sååå avlägset med värme, men sååå härligt. Matte vill också bada med havssköldpaddor och njuta av den värmande solen.

 


Matte skulle även kunna tänka sig att teleportera sig till den här stranden vid Tobago keys, bara för att för en liten, liten stund få hoppa i det kristallklara vattnet, men icke. Hon får nöja sig med att titta på bilderna. Men vad är väl en solvarm strand och turkost vatten mot en uppfriskande snöpromenad i bitande kyla?

  


Kim får experthjälp av en Dominicansk kille som tittade på bilderna i marinbiologi-boken och sedan utan problem visade var i området de olika arterna kunde återfinnas i verkligheten.  

  


Lektionerna avslutades med ett härligt bad från en klippavsats. Tyvärr ligger en tredjedel av klassen magsjuka och nedbäddade i sina hytter på Älva. Av bilderna att döma så verkar Kim ha klarat sig hitintills och vi håller tummarna för att han håller sig frisk den här sista veckan också. Nu återstår några dagar på Nevis och sedan avslutas äventyret nästa helg på Sint Martin, Simpson Bay. Vi hälsar Kim varmt välkommen hem! Mössa, vantar, långkalsonger och massor av kramar väntar på dig:)

  






 
 
Myrra

Myrra

21 februari 2010 19:23

Jisses vad du far fram, Sacco! En annan har numera förlagt spatserandet till plogade vägen. Ja, en del pulsande blir det förstås här också om man ö h t ska ta sig någonstans - men det är såååå jobbigt med snö upp till halsen.

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Gunbritt me flock

Gunbritt me flock

21 februari 2010 19:57

Vilken fart du får på snön :) som en snöslunga nästan...
Vi har pratat om att skaffa en till nästa vinter...Det är ju såååå jobbigt att få undan snön nu...
Kom ytterligare en halvmeter i helgen och ska tydligen komma lika mycket nästa vecka...Phu!!!
Hundarna syns snart inte om dom ger sig ut på åkrarna ;)
Vilken fin pinne du hittade!!! Ovanliga nuförtiden ;)
Kram Gunbritt
Pussar från vovvarna.

http://www.belgarhuset.com

 
Anna med flock

Anna med flock

21 februari 2010 20:26

Håller verkligen med om att det är tugnt att gå i snön nu! Man tycker det skulle räcka med snöandet nu, känns som det finns tillräckligt med vitt ute.

Vilka härliga bilder från varmare trakter, vi hoppas verkligen att Kim klarat sig från magsjuka och har det roligt och givande där han är. Stackaren kommer väl få en chock när han kommer hem till kalla snöiga Sverigen sen.... snacka om miljöbyte ;)

http://timsevimse.blogg.se

 
Linda & Azi

Linda & Azi

22 februari 2010 01:19

Det är så härligt med massa snö, jag blir bara så lycklig när snön bara faller ner :D Men det blir inte Azi, haha.

Söta bilder, Sacco ser ut som blivit en vit hund också haha. Hur går det med skidåkningen för dig?

http://www.astirazalea.blogg.se

 
Bella & Puma

Bella & Puma

22 februari 2010 09:55

Hejsan snygga killen,
Du har lika mycket snö som oss. Igår när vi var ute försvann vi nästan i snön. Idag var det 25 minus när vi skulle följa husse till skolan & Puma fick kramp i tassarna. Hoppade på tre ben. Näe nu får det bli lite varmare.
Kram från brudarna

http://www.wahlstrom.dinstudio.se

 
åsah

åsah

22 februari 2010 17:25

ja, än så länge är det inte så mycket jobb! vi tänker ju knappast ha massa massa kullar, men snarare nåt litet.. det blir kul! ja, vazy har tagit bort 4 tänder som antingen var skadade i roten eller krossade.. hon verkar dock må lite bättre nu! (förrutom idag då det är så kallt så hon krampar ihop). berätta gärna hur det går med sacco och hans rygg!

http://mayan-kennel.se

 
Fam Dollar

Fam Dollar

22 februari 2010 17:43

Vilken härlig promenad och härliga bilder.
Så länge det är helg och man är ledig är det lite mys med all snö, pulsandet, komma hem, kura upp i soffan, dricka varm loomomba (vet ej stavning)
Men i veckorna, Brrr bara kallt och inte så mycket mysfaktor. Men men de e ju trots allt februari. Kunde va värre.
Ta hand om varandra.....

http://www.kennelmoneytalks.se

 
Kasper

Kasper

22 februari 2010 21:30

Du ska vara glad som har så långa ben! Jag har inte en chans längre att vara där det inte är plogat eller skottat eller åtminstone välpulsat! Förresten klarar inte matte heller av det. (80-85 cm snö har vi!!!) Och mer ska komma.
28 minusgrader i natt. Och vi bor i Mälardalen!!!!!!!!!!!!!!!!
Och så tackar vi för att vi fåt titta på dom där varma bilderna. Skönt att Kung Bore åtminstone inte tagit världsherraväldet!

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Camilla

Camilla

11 mars 2010 10:39

Som vanligt Sacco så påminner du så mycket om min älskade kamrat =)
Vilka fruktansvärda bilder det var i slutet på detta inlägg. Inte helt schysst att skicka såna till Svedala då vi haft "något av en extremvinter"

http://www.bentley.bloggplatsen.se

 
Linda & Azi

Linda & Azi

25 mars 2010 09:52

Hejhej! :)

Ja, jag trivs jätte bra på Sunda Hundar. Sacco är så lugn på dagarna, bara ligger och softar på soffan medans andra små hundarna leker inne i boxen. Han bryr sig inte alls :)

Skönt att det ej var något där på ryggen, men vad för rehab ska han få?

http://www.astirazalea.blogg.se

 
Sigge

Sigge

26 mars 2010 19:21

Men Sacco var håller du hus?????????????????

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Av Elisabeth Björkman - 10 januari 2010 12:16

Idag har jag träffat Smilla, hon är på besök här några veckor framöver. Hon kommer från Åre men ska flytta till Sth, så hon bor hos mattes kompis i väntan på att flyttlass med matte ska komma hit. Smilla älskar vinter och snö precis som jag. Vi hade ...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards