Direktlänk till inlägg 14 februari 2010

Premiär på långfärdsskidor och tid för röntgen

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp för två veckor sedan och vi gav oss av ut på isen. Att ta sig fram i djup snö var svårare än man kunde ana. Matte levde i tron att man kunde skida uppepå snön, men tji fick hon. Skidorna, med matte på, sjönk envist ner minst 30 cm i snön och det var tungt att ta sig fram. Men skam den som ger sig, hon kämpade på och tog sig fram till ett skidspår och då gick det betydligt lättare. På den plogade isbanan låg ett tunt lager nysnö så vi tog oss hela varvet runt. Långprmenader i all ära, men någon högre puls ger det inte till skillnad från skidandet som satte fart i hela kroppen. Matte var sjöblöt av svett efter 1 timmes tur. Själv joggade jag med och tittade till en början mycket  förundrat på mattes nya sätt att ta sig fram på. Ville först leka med de där konstiga sakerna hon hade på fötterna, men det hade jag inte mycket för då matte gjorde klart för mig att det inte var tillåtet och att det inte var pinnar till mig.

  


Matte tyckte tydligen att det var ett ganska trevlig sätt att ta sig fram på då hon sade att skidorna kommer att användas fler gånger. Tyvärr får jag ju inte dra något nu, men förhoppningsvis till nästa vinter. I förebyggande syfte för att jag skulle vänja mig så fick jag på mig sele och lina, matte ville se om det gick att få mig att springa framför henne. Det gick så där, nu gick det ju som sagt tämligen långsamt framåt och det räckte med att jag joggade lite lätt, mer bredvid än framför, men det var kul tyckte vi båda två. Väl hemma gjorde matte alla hjärtans dag frukost med bla  äggröra och bacon. För att vara på den säkra sidan att inte förlora några kalorier blev det varm chocklad med vispgrädde. Det hör ju liksom ihop med skidåkning..


  


Efter en del envist ringande efter en återbudstid till veterinären (som desstuom ska vara mammaledig) gav det äntligen resultat och bokningskalendern i mars öppnades en enda dag för vår skull, vi känner oss mycket hedrade och tacksamma för det initiativet. Tid bokad för röntgen och undersökning tisdag fm den 16 mars. Det känns bra att äntligen ha fått en tid inbokad.


I övrig händer inte så mycket här, vardagen lunkar på som vanlig men imorgon är dock ett undantag. Då har matte tagit semester och hon ska  iväg på en "må bra dag", tillsammans med en kompis och svägerskan Erica (sheriff zeb´s matte). Det är en 40-års present till Erica och eftersom hon inte vet vad dagen kommer att innehålla så får den även här benämnas som "hemlig". Man vet ju aldrig om hon tassar in och läser min blogg..


Vi börjar alltmer längta efter vår, fågelkvitter, och barmark så man återigen kan spåra (men visst kan man lite smått börja ana vår i luften, eller är det bara mattes önsketänkande??). Dock lär vi nog få vänta ytterligare ett tag innan våren är här på riktigt, snön ser ut att vilja stanna. (fast det är klart, det är ju en förutsättning för att matte skall kunna använda sina långfärdsskidor igen).


Till er vinterfrusna själar så delar vi med oss av lillhusse Kims äventyr från karibien i väntan på att värmen skall komma till oss. Matte är avis och skulle också vilja uppleva allt roligt som klassen får göra på sin resa.


En vacker solnedgång på atlanten..

  


Spänstiga hopp från båten ner i det blå...

  


Efter 25 dagar ute till havs blev några i klassen så glada över att vara i land att de kysste marken:)

  


Efter lärarbyte har kemilektionerna ombord på Älva har nu bytts ut mot marinbiologi och religon. Nedan en vik på Martinique ..  



Kim och Victor mitt uppe i en  lektion om klippstrandens ekologi och alla dess små djur och växter som avslutades med snorkling och bestämning av olika zoner, arter och räkning av individer.

  


På ön Bequia besöktes Orton Kins turtle sanctuary, en fristad för Hawksbillsköldpaddan, där man arbetar för att rädda den utrotningshotade arten.

  


Med vita stränder och palmer som klassrum får halva klassen undervisning i marinbiologi och längre bort får övriga en genomgång i judendomens historia. Killarna i klassen har försett alla med färska kokosnötter att kalasa på som mellanmål (lokala trädklättrare bistod med lite hjälp, och de lär ha skrattat  gott när klassen försökte upprepa deras bedrift att öppna de hårda nötterna).

  













Vi önskar alla en fortsatt trevlig resa, än återstår drygt två veckors äventyr och besök av ytterligare några öar i den karibiska övärlden innan det är dags för hemresa.

 

 

 
 
Bella & Puma

Bella & Puma

14 februari 2010 13:16

Hejsan
Kul att läsa din blogg det var länge sen. Våran matte ska köpa skidor till nästa vinter har hon sagt. Vi ser fram emot att se matte ramla & svära ha ha.
Min rygg är bättre efter kiropraktorbesöket, hade tre ryggskott. Ikväll ska jag få träna lite lydnad i ridhuset.
Jättebra att du fått en tid för rtg.
Kram från oss

http://www.wahlstrom.dinstudio.se

 
Elin & Mr M

Elin & Mr M

14 februari 2010 13:30

Härlig att du har invigt skidorna!!Visst är det härligt med skidor!?=)

vad skönt att ni äntligen har fått en tid så att ni får undersöka Sacco å se hur det ser ut. jag håller tummarna för ett bra resultat!

Snacka om skillnad på vädret här och där borta....tänk att kunna sitta i skjorts å linne, det känns långt bort just nu! Men som sagt att även fast jag längtar efter våren så får man passa på att uppskatta vintern medans den finns för den kommer ju tyvärr inte att försvinna snabbare för att man blivit less på all denna snö=)

/Kram på er!

http://akjasmirko.bloggagratis.se

 
Gunbritt och  Giah me flock

Gunbritt och Giah me flock

14 februari 2010 13:43

Ha en härlig alla hjärtans dag :)
Va bra att ni fått tid till veterinären...Lycka till där!!!
Ser ju underbart ut på resan...Snacka om minnen för livet :)
Kram Gunbritt

http://www.belgarhuset.com

 
Kasper med matte

Kasper med matte

16 februari 2010 00:11

Bra med röntgentid, jag och matte hålelr tasstå och tumme.
Och så tittar vi på bilderna från karibien. Tittar och tittar och tittar...

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Anna med flock

Anna med flock

16 februari 2010 22:03

Hurtigt att ge sig ut på skidor, har jag aldig provat men det ser mysigt ut när man möter folk ute... skulle vilja prova och ha Ina med, hon får ju dra och ha fullt ös utan restriktioner till skillnad mot Tim. Vi håller tummar och tassar för att vet besöket ska gå bra med positivt besked så att du snart får vara i full gång igen eller iallafall ha en rehabplan.

Härliga bilder från Karibien, vilket underbart äventyr att få vara med om :)

http://timsevimse.blogg.se

 
Ingen bild

Fam Dollar

16 februari 2010 23:12

Faan va härligt att ni kommit igång me skidorna........
Då hoppas jag att ni hänger med på söndagsåkningarna....
De e skitkul......jag har visserligen aldrig tidigare varit såååå blåslagen och haft såååååå ont i kroppen sen vi började med drag....... men Faaan va kul de e........ni kommer å märka........
Ses på söndag då......................

 
åsah

åsah

19 februari 2010 15:51

tråkigt att höra om saccos skada! jag vet hur det känns.. hoppas han kan bli återställd! annars verkar ju allt va bra med er! härligt med skidor.. självhar jag inte råd att skaffa nåra.. haha

http://mayan-kennel.se

 
Myrra och Tindra

Myrra och Tindra

20 februari 2010 17:57

Å, vad skönt och varmt det ser ut på de där sista bilderna!! Fast skidor är en bra uppfinning och har absolut sina fördelar tycker min matte. Tyvärr har hon samma problem - man liksom får vada fram i snön med laggarna och det är ju inte så mysigt egentligen. Det ska se ut som hon Kalla på TV. Vi har inga färdiga spår här utan måste göra egna och då blir det sådär tungt.

http://hundenmyrra.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Av Elisabeth Björkman - 10 januari 2010 12:16

Idag har jag träffat Smilla, hon är på besök här några veckor framöver. Hon kommer från Åre men ska flytta till Sth, så hon bor hos mattes kompis i väntan på att flyttlass med matte ska komma hit. Smilla älskar vinter och snö precis som jag. Vi hade ...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards