Alla inlägg under maj 2008

Av Elisabeth Björkman - 17 maj 2008 20:50

Idag har det inte hänt så mycket. Matte har inte orkat göra ett vettigt handtag på hela dagen och legat i soffan eller suttit framför datorn hela dagen. Hon har läst en massa artiklar om "djur i vården", vilket resulterade i ett långt brev med rubriken "Psykiatrivården 2008 - en bakåtsträvande verksamhet?" som skall lämnas till beslutsfattarna i frågan om mitt dagis vara eller icke vara. Beslut fattas nästa torsdag den 22 maj.

På förmiddagen fick jag vara med husse på badudden där han hjälpte till att sätta upp tak över föreningens dansbana. Jag passade på att bada ocskå, det ni! Fick ett sånt där riktigt tokspel ni vet, när man inte vet vart man ska ta vägen utan bara studsar runt. Fram på kvällskvisten tog husse med mig på den vanliga turen runt sjön. Däremellan vilade ut i soffan när ingen såg, matte undrade om jag har börjat ta mig lite friheter.. 


Vadå?
Både matte ochTyson får ju sova i soffan, borde inte jag också få det då?

 


 Jag försökte med den vanliga taktiken, om jag inte tittar så syns jag inte..

 



Av Elisabeth Björkman - 16 maj 2008 19:27

Både matte och Tobias dök upp tidigt på dagis för att hämta mig. Kunde ju ha blivit en trevlig promenad hem men ack så jag bedrog mig. Matte hade feber och orkade inte med någon promenad så det blev till att åka buss - jättekul, verkligen! Eftermiddagen blev inte mycket bättre, ganska urtrist till och med. Matte bara sov och sov och jag hade inte så mycket annat att roa mig med än att busa med katterna.


Nu är det mattes tur att ha en "nära döden upplevelse" sade husse  när han kom hem och kunde inte låta bli att ge igen och  retas med matte där hon låg  nerbäddad i soffhörnet, huttrande och snörvlande.

Husse mår som tur är bättre så han tog med mig ut en promenad runt sjön.


Matte, kom igen nu tråkmåns. Jag vill göra något kul!!

 


Det här ser ju kul ut..

 


Jag kanske kan få vara med och leka?



Av Elisabeth Björkman - 15 maj 2008 05:53

God Morgon!

Ikväll ska matte gå ut och äta med jobbet, på en sådan där trevlig restaurang där man får laga maten tillsammans med sina kollegor och restaurangens kockar.  Troligen kommer inte matte hinna med att hälsa på er ikväll. Dessutom har husses elaka baciller hoppat över på matte så lagom till helgen kommer jag nog att få passa henne också. Ser ut att bli några lugna dagar framöver, men vem vet, det kanske hinner ändra sig.

Av Elisabeth Björkman - 14 maj 2008 19:21

Har varit hemma och passat husse idag också. Jag måste ha gjort ett bra jobb när jag tog hand om honom igår för han har överlevt natten. Eftersom jag skulle vara hemma idag så väckte matte mig i ottan och släpade ut mig på promenad.


Vi var ner till badudden där dimman låg vacker och mystisk över sjön. Tyvärr hann den försvinna innan matte kom på att hon skulle fotografera. 


Fick springa och leta efter bollen som matte gömde långt upp i backen.

Det borde finnas förbud mot träningspass av den här typen så tidigt på morgonen. Nåväl, det var ganska skönt när jag kom hem och fick fortsätta att sova.



När matte kom hem från jobbet tog hon med mig till ängarna vid det gamla kärnkraftverket. Först fick jag vakta bilen ganska länge med matte lade ett rikigt långspår på drygt 1 km. Sedan busade vi och tränade lydnad medan vi promerade över ängarna och spåret lade till sig. Eftersom jag hade fått springa av mig det mesta av energin gick spårningen ovanligt lugnt till. Matte hann med om hon gick i raskt tempo men slapp sönderbrända fingrar av spårlinan.  Det låg bara en apport i hela spåret som jag till mattes stora glädje stannade vid. Sprang på en schäfertjej precis intill spåret, men vad är väl en tjej när man håller på och spårar? Spåra först, titta på tjejer sedan, fast då var hon tyvärr inte kvar..


Nu är jag trött och belåten igen och kommer att sussa gott även inatt.

Av Elisabeth Björkman - 13 maj 2008 21:00

Husse har en "nära döden upplevelse" säger matte ironiskt. Förkyld, feber och ont i halsen... tveksamt om han tar sig levande ur detta tillstånd...

Hur som helst så har jag varit hemma och passat honom idag. Har inte hänt särskilt mycket, jag har mest legat och sovit. En promenad bort till ängarna fick jag med mig husse på i alla fall så jag fick springa av mig lite och leka med min nya boll. Inte läge att testa vattnet idag, kallt, brrr...


När matte kom hem gick vi i Farsta Centrum och socialiserade oss lite. Träffade på ett gäng hundar som hade kurs där och var där i samma syfte som jag.  Jag måste ha skött mig bra för idag tyckte matte att jag var världens underbarste hund. Lugn, sansad och lätt att ta med överallt. Bryr mig inte om andra hundar, lägger mig ner och kopplar av när vi står och väntar och när vi går så gick jag snällt i hasorna på henne. Så om det inte vore för det där med att jag har svårt för vissa hanhundar när de kommer för nära så vore allt toppen.  Det är egentligen inte heller något problem om det inte vore för att alla hanhundar förväntas fungera ihop på dagis. Något som matte egentligen tycker är ganska märkligt. Det är en sak att vi hanar skall acceptera varandra och inte attackera varandra så fort en annan hane går förbi. Men att alla skall hålla så sams och kunna vara i box utan att det blir kurr känns som att man begär väldigt mycket med tanke på våra naturliga instinkter. Men det finns uppenbarligen hanar som älskar alla hundar oavsett kön. Perfekta dagishundar m a o.

Eftersom jag hade varit hemma hela dagen och sett till att husse överlevde sin förkylning så tog matte med mig till klubben senare på kvällen. Med apellen i sikte igen så började vi tränade på framförgåendet igen. Matte blev lite förvånad för jag hade inte helt glömt bort momentet sedan i höstas. Vi skulle ha börjat träna "rutan" också, men matte hade glömt plastlocket hemma så det blev inget av med det. Sedan avslutade vi med att busa ganska länge på agilitybanan.


Husse skrek hysterisk från kontoret att han måste "räddas".  Denna gång var det inga förkylningsbaciller utan Tyson full av fästningar vilket husse har noja för. Matte fick rycka in och plockade 25 st fästingar bara från huvudet och halsen, suck!! Hon plockade nästan lika många i förrgår..

Nu är jag trött, nöjd och belåten och matte likaså! God Natt allesammans!



Av Elisabeth Björkman - 11 maj 2008 22:14

Idag fyller jag 2 år. Morgonen började bra med att matte kom ner och gav mig en massa grattiskramar och en påse med presenter. Man borde fylla år en gång i månaden, minst,  tycker jag.


Någon morgonpromenad hade jag inte lust att gå på idag. Matte tittade förvånat på mig men vi enades om att det är ju min födelsedag så om jag hellre ville slappa under altanen så fick jag göra det för matte. Det hade hunnit bli ganska varmt redan vid 9-tiden och jag var ute på en långpromis väldigt sent igår kväll så jag var ganska nöjd med att göra ingenting.


Sedan fick jag följa med husse, matte och svärmor ut till Stavsnäs. De ville se havet och njuta av sommaren.


Lite senare på eftermiddagen fick jag gå ett födelsedagsspår i skogen. Det skulle bara vara roligt så det fanns inte en endaste apport i hela spåret (bortsett från slutapporten), men massor av andra klurigheter upp och ner för branta berg, vinklar och annat skoj. Jag klarade allt galant och kände åter att födelsedag borde det vara oftare.


 Min födelsedagspåse (brukar det inte vara paket med snöre om?)


 Ett grisöra hittade jag i påsen..


 Och benet från Petra..., tackar, tackar!


Roligast var nog ändå bollen. Husse få hit den, den är faktist min!
Upplysningsvis kan jag näma att det är en badboll som flyter så att jag kan ha den när jag badar:)


 Nu har jag den och jag tänker inte släppa den..


 Fika i Stavsnäs. Fick jag något???? Nix! Vem är det som fyller år? Bara undrar..


Efter spåret följde Elin och Mirko med hem. Jag blev förpassad till gräsmattan alt under verandan om jag hellre ville det.

Här tittar jag fram, vill ju försöka smita upp på verandan..  men jag undviker att titta på matte för jag vet att jag inte får göra så...   Om jag inte tittar på henne så kanske hon inte ser mig??


Mirko fick minsann ligga på verandan - Min veranda. Vem fyller år? Trodde det var jag..  Inte nog med det, matte tyckte det var alldeles lysande.  Pratade om att jag skall ha klart för mig att det är hon och inte jag som bestämmer vem som kommer och hälsar på hos oss, oavsett kön.


Mirko kopplade av ordentligt. I brist på kudde fick verandatrappen duga.


Vi skötte oss rikigt bra båda två även när vi låg där ute alldelses själva.

Tror både mattarna kände sig nöjda med vårt uppförande och jag känner mig nöjd med min födelsedag.

Här Elin och Mirko tillsammans.





Av Elisabeth Björkman - 10 maj 2008 23:45

På eftermiddagen träffade vi Petra och Elin på Haninge BK för att träna lite lydnad. Gick väl sådär för oss tyckte matte.Vi hade en väldigt trevlig stund i det vackra vädret så att bara få vara ute och umgås och titta på när de andra tränade var nog större behållning vår egen träning idag. Otroligt inspirerande att titta på tyckte matte. Mirko var som en duracellkanin och körde på i 180 trots värmen, själv ville jag inte ens springa efter bollen som matte kastade.


 Mirko fick börja, här tränas det kryp. Det har vi inte börjat med än.. känns väldigt långt bort för vår del. Men det finns risk att matte får en massa knasiga ideér efter det här..


Både Mirko och Tjejen tränade på fjärrdirigering. Det har vi inte heller börjat med...


Sedan var det Arraks tur. Han fick träna framförgående och lite med apportbocken. Matte tyckte han var jätteduktig. Han är ju inte så gammal så här på bilden talar han om för Petra att han gärna vill busa istället.


 Jag kämpar på i en inkallning. Pust och stön..


Hoppa är alltid kul och jag flyger över hindret..


Sedan var det Tjejens tur. Här har hon hämtat sin belöning efter ett moment.


 Jag fick vakta träd medan de andra tränade budföring. Att ligga här och titta på när de andra sprang fick mig att också bli på alerten.


Mirko duracellkaninen in action. Inte den bästa bilden men matte tyckte han hade så skön stil här..


Tjejen i en budföring

 Sedan var det min tur att träna budföring. Det var länge sedan sist men idag gick det riktigt bra! Vi brukar ta fram min favoritleksak som vi bara har vid speciella tillfällen som tex när vi tränar budföring. Här kampar jag med Elin.


Jag blev lite busig och smet ifrån henne i fullfart tillbaka till matte med leksaken. Vad jag inte hade räknat med var att Elin tog en språngmarsch och kom ikapp mig, det var en rolig lek!


 En platsliggning tränade vi också.


Innan vi åkte hem fick jag busa på Agilitybanan.


Sedan var det dags att skiljas åt. Elin och Petra tog en promenad i skogen medan matte och jag åkte hem. Husse hade både oljat in utemöblerna och rengjort grillen medans vi var borta så det blev premiärgrillning för i år när vi kom hem. Inte för att jag fick smaka..


Jag hann se att Petra lade något i bilen innan vi åkte, hörde att hon sade något till matte om jag skulle få det imorgon när jag fyller år... Spännande.









Av Elisabeth Björkman - 10 maj 2008 11:39

Matte instämmer med Jo-Jo´s husse, sommaren är inte här snart, den är här NU. Olidligt varmt redan tidigt på förmiddagen, flugor som svärmar och både folk och djur har vaknat till liv.


 Vi började med att springa på ugglan. Hade den inte flaxat till med vingarna hade inte husse och matte sett den. För något år sedan hade vi 5 st kattugglor som satt och hoade i träden på vår tomt. Intressant läte..


Jag gör min roliga min igen, ser något skoj därborta..


Husse tyckte om titta på gässen, kanske låg de och ruvade? Vi lät dem vara ifred och gick vidare.


Matte och jag på ängarna. Vi väntar medan husse fotar gässen.


Mattes favoritlek, hon går och gömmer sig och jag får leta...  Jodå, jag tycker  att det är kul jag också. Än har hon inte lyckats överlista mig:)


Lite pinnkastning hann vi med också, men det var jobbigt att springa i värmen.


Vi har också en sådan där bro som Sigge har. Jag slapp dock passa den..


Mötte ett gäng hästar på tur..


Vi gick utanför kohagen, trodde vi, men så var inte fallet...  Hua för flugorna som de drar med sig.


Hm, det där var inget ljuver konstaterade husse. Ring i näsan hade han också.. Tur att han var på andra sidan stänglset i alla fall.


En annan herre mötte vi längre bort tillsammans med ett gäng kalvar.












Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards