Direktlänk till inlägg 26 maj 2008

Trött kille

Av Elisabeth Björkman - 26 maj 2008 22:15

I går kväll fick jag vara hemma och vakta huset medan resten av familjen åkte och hälsade på svärmor på morsdag och sedan gick på bio. Jag är helt säker på att jag också hade gillat både tårta och Indiana Jones filmen. Inte en endast lampa hade de kommit ihåg att tända när de gick hemifrån heller. Mörkt och ensamt, jättekul.


Idag är det måndag igen, då brukar jag vara trött, men idag är jag lite extra trött för matte tog med mig ut på en spårtur tillsammans med Elin och Mirko på kvällskvisten. Jag var ganska nöjd efter det men när husse skulle ut på sin kvällspromenad runt sjön så ställde jag så klart upp och gjorde honom sällskap. Jag kommer att sussa ovaggad ikväll oavsett om lamporna är tända eller släckta.


Tack till Elin som kom och plockade upp mig och matte och  lånade ut spårgrejer då mina låg kvar i vår bil. Husse inte hade hunnit hem från jobbet än så vi var billösa för stunden.
Jag nosade på och gick bra i spåret, men apporterna gick som vanligt inget vidare enligt mattes uppfattning. Hörde att hon och Elin pratade och att "det måste gå på något sätt"  och "det gäller bara att knäcka nöten" . Ja, den nöten kan ju matte fundera över:) Mig bekymrar det inte ett dugg.


Här en bild på Mirko när han spårar. Tyvärr en ganska usel bild men dock en bild från dagen. Mirko traskade på bra och struntade helt i att det hade gått rådjur mitt i hans spår. Till Elins förtvivlan slog han in på ett litet sidospår uppe på toppen av berget. Matte ber om ursäkt för att hon inte följde med upp på berget och kunde avstyra snedsteget. Desto bättre gick det när Mirko väl fick upp spåret igen. En snygg avslutning, vi håller tummarna för lägrespåret på lördag!

 
 
Cavvetjejerna

Cavvetjejerna

26 maj 2008 22:43

Vad taskiga dom var mot dig...snyft snyft..
Vi har både lampa och radio på när vi passar huset.

http://cavaliersajten.bloggagratis.se

 
 Anna med Tim

Anna med Tim

27 maj 2008 10:07

Oh vad sugen jag blir på att ta upp spårningen igen...måste ta tag i det sen när pluggandet är slut och orken förhoppningsvis tillbaka.

Det är klurigt det där med spårapporterna. Har du provat att klicka in dom (el belöna på annat sätt inne först så att han får belöning för minsta intresse han visar självmant och sen lägga ut dom i ett jättekort spår (eller bara sprida ut dom på gräsmattan) där det ligger några med ca 10 meters mellanrum som han får markera som belönas vid minsta intresse. Vilken typ av markering är det du försöker träna in och vad använder du för belöning?

http://timsevimse.blogg.se

 
Ingen bild

malte o snoken

27 maj 2008 11:15

ingen tårta..ingen bio..ingen lampa tänd!! ska vi ringa djurens vänner??
men du tog väl igen det sen o värmde dina kalla tår mot matte el nåt?

 
camilla

camilla

27 maj 2008 17:35

Jaaa lampa och radio är trevligt sällskap när huset ska vaktas...

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
Sigge

Sigge

27 maj 2008 19:06

Stackars dej!
Varken lampa eller radio!
Jag får ha båda delarna.
Ska vi bilda klubb för missförstådda hundar?
Du övergiven och jag som måste vårda sjuk matte.

http://svamphunden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

molle

27 maj 2008 19:13

Men jag hoppas verkligen att dom hade med sej lite snacks till dej när dom kom hem från bion...

 
 Anna med Tim

Anna med Tim

28 maj 2008 08:20

Ja det låter ju onekligen som ni provat det mesta med spårapporterna. Är det du som lägger spåren i skogen eller är det någon annan, jag tänkte på om du vet var i spåret apporterna ligger? Tim har ju spårat en del förr och då märkte jag att när inte jag lagt spåret och kollade på honom noga när han spårade så vid varje apport vinklade han ett öra utåt....det fick jag lära mig som markering då han absolut inte ville stanna. Huvudsaken är ju att man ser att det finns en apport så man kan plocka med den vid ev tävling. Vad händer om du i skogen stannar och står still helt tyst när han kommer fram till en apport, går det att vänta ut honom tills han markerar? Belöningan blir då att när han väl markerar får han fortsätta spåret, oftast blir ju det bästa belöningen för en spårtokig hund. Tim kan nämligen också bli frustrerad om jag stannar och leker/selar av mm vid apporten då han bara vill vidare.

http://timsevimse.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards