Alla inlägg den 2 januari 2009

Av Elisabeth Björkman - 2 januari 2009 20:04

 Hittade en liten årskrönika hos Juni och Cola och blev inspirerad till att göra en sammanfattning av årets händelser. Trots att man tycker att man mest hinner jobba, laga mat och städa så har det hänt en del trevligt under året.


 Därför kikar vi här tillbaka på det gångna året.


 Januari bjöd på en del snö och vackra dagar.


Vi hann med en del skogspromenader på helgerna, ibland som här med en massa goda vänner, både två- och fyrbenta.


Tyson blev av med kulorna, och fick ny identitet när han blev tvungen att rakas. Självklart ställer man upp och tröstar.


I början på mars kunde den som ville bada..


Men lagom till långfredagen kom det snöoväder


På påskaftonen fick jag spåra påskägg


I början av april fick vi prinsessbesök. Molly och Moa med husse och matte kom förbi på en fika och hade godsaker med sig till mig. Mycket trevligt besök! Hoppas vi får bjuda på en kopp kaffe igen vid ett senare tillfälle!




I mitten av april var jag fotomodell i tidningen Härliga Hund.


I april dök också dessa vidriga fästningar upp i mängder. Årets första orm skymtades också på en vårvarm klipphäll.


080430 - Vi tävlar lydnadsklass 1 och matte gör misstaget att låta husse följa med. Jag bryr mig inte så mycket om tävlingsmomenten utan har fullt upp med att hålla koll på flocken, vilket resulterade i ett 3:e pris. Matte var inte så nöjd, hon vet att jag kan bättre, men insåg att hon hade sig själv att skylla.


Skam den som ger sig, vi åker morgonen efter till Haninge för att tävla i lydnadsettan igen. Denna gång utan husse i publiken. Vi tar revansch och kammar hem en klassvinst och vandringspris. En av vinsterna var anmälningsavgiften till nästa års tävling, vilket gav matte lite huvudbry. Hon hade inte tänkt sig att tävla lydnad klass II med mig (tycker jag är en slöfock på lydnadsplan). Vi får väl se hur det blir med det..


080511 - Min födelsedag. Fick en massa godsaker och en fin boll att ha i vattnet. Hade mycket roligt med den i två veckor tills matte kastade ut den i sjön och den fastnade i ngt sjögräs på botten och aldrig kom upp till ytan igen.


080519 - Vi fick oväntat och mycket välkommet besök. Killen nedan heter Atlas och är min brorsa. Mycket trevlig kille med mycket trevlig husse och matte som fick en kopp kaffe innan de åkte vidare. Ni är varmt välkomna tillbaka!


080519 - Politikerna får för sig att mitt dagis, som drivs av psykiatrivården, inte skall få finnas kvar. Det blir stort rabalder och jag är med i ett TV-inslag som svt gör och i några tidningsarktiklar i lokalpressen. Här nedan min bästa kompis Nalle på dagis som jag tyvärr inte träffar längre.


En hel del vackra solnedgångar har vi bevittnat under våra promenader.




 080601 - Jag har lärt mig att uppskatta vatten och tycker det är roligt att hoppa i vattnet från klippkanten.


080608 - Självklart har jag busat med Tjejen under året.


080609 - Var på aktivitetspromenad och fick ett fint bärnstenshalsband av Petra för att hålla fästingarna borta. Jag blev så stilig i det!

 


 080713 - Semestern har börjat och vi gör en dagsutflykt till Svartsö i Stockholms skärgård. En helt fantastisk dag i goda vänners sällskap.


080725 - Semestertrippen fortsatte senare ut till Nåttarö. Härliga sandstränder..

Höll på att slå ihjäl mig då jag i full fart ramlade ner från bryggan då jag skulle springa till matte och glömde att se mig för.


Sova i tält var mysigt..


Och klippbaden var inte dumma de heller


Men bäst var nog ändå middagarna..



080728-080804 Vi tar bilen vidare till Göteborg. Det är 32 grader ute och olidligt varmt. Åkte ut till Öckerö och jag gjorde ett schysst stövelfynd som roade mig hela dagen.


Det var mysigt att bara ligga på klipporna och titta på båtarna som passerade.


Fick vara på hundpensionat en dag..


medan resten av familjen roade sig på Liseberg..


Väl hemma igen efter semester började jag mitt nya dagis eftersom mitt förra lades ner. Det höll inte särskilt länge. Hände en hel del märkliga saker och en dag stod det en journalist utanför när husse kom och hämtade mig. Dagiset hamnade i blåsväder och jag på första sidan i lokaltidningen.


Fick en ny kompis på dagarna som heter Tutti istället.


080906 - Vi klarade apellen och blev uppflyttade till lägre spår. En stor dag för matte som höll på att ge upp hoppet om både budföring och apportering.
081004 - Matte styrde om anmälan från ytterligare en appelltävling till en lydnadsetta eftersom vi redan var uppflyttade. Trodde inte att det gick så det var med kort varsel matte insåg att vi skulle tävla igen. Efter att ha vilat oss i form en månad lyckades vi få ytterligare ett 1:a pris och kom 2:a av 20 startande. Matte var mycket stolt och mycket förvånad och började fundera på om det är vila som är sättet att få mig i form.


 Får följa med matte på regning promenad på Djurgården inne i stan.


Blir hungrig och smiter in på ett hundcafé, en minnesvärd upplevelse..

 081104 är det dags igen och vi får vårt efterlängtade tredje 1:a pris och därmed ett LP. Matte inser att det nu får vara färdigtävlat i LK I. Ska vi tävla något mer så är det LK II som gäller.


 081129 - Matte fyllde 40 år tidigare i höstas och fick åka och hälsa på vargar på Kolmården. En riktigt häftig upplevelse enl matte.


En del uppletande och andra aktiviteter har pysslat med till från under hela året. Är så glad över våra trevliga träningskompisar. Stort tack till er alla för tips, engagemang och sällskap under året!


 081123  Efter sommar, sol, bad, och en trist regnig höst kom det i november en massa snö som tyvärr snabbt försvann.


Vi kan se tillbaka på året som varit och känna oss väldigt nöjda!

Ser med spänning fram emot 2009 års äventyr!


Imorgon, lördag, väntar en heldag med hundträning förvarnar matte. Vi ska träffa Susanne, Petra och Elin med alla hundar och träna, äta god mat och umgås tillsammans hela dagen. Det blir ett trött gäng som kryper till kojs imorgon kväll.

























Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards