Alla inlägg under augusti 2008

Av Elisabeth Björkman - 2 augusti 2008 22:37

På tisdagen begav vi oss iväg till Lysekil, det tog lite längre tid än vi trodde så det blev ganska lång tid i bilen även denna dag. Väl framme blev det lunch och det åts goda kräftor och räkor på en båtrestaurang. Här var jag tursamt nog välkommen och personalen kom med en stor skål vatten till mig. Hussarna gjorde ett besök på Havets Hus och matte, svärmor och jag uppsökte skugga i en park och strosade runt en stund.


Vi tog färjan över från Fiskebäckskil till Lysekil och jag fick komma ut och rasta en liten stund medan vi väntade på färjan. Olidligt varmt även denna dag.


Vi passerade denna bro på vägen som matte tyckte var både mäktig och vacker.


 På kvällen när vi kom hem blev det bad i sjön som låg precis nedanför stugan vi hade hyrt. Vattentemperaturen var 27 grader enligt grannfamiljen. Så här på kvällen var vattnet varmare än luften och det ser ut som om det ryker om vattnet.


Kul var det att springa runt i vattenbrynet och busa.










Av Elisabeth Björkman - 2 augusti 2008 22:36

Ännu en het dag så vad annat kan man göra än att uppsöka lämpligt badställe? Vi tog färjan över till Öckerö som ligger precis utanför Göteborg och hade en underbar dag i solskenet.


Vi började med lunch på Hönö, fisk såklart för husse och matte. Övriga i sällskapet valde att äta Thaibuffe på en annan restaurang.


Vi åkte vidare över till Öckerö och jag följde glatt med Kim ner i det varma vattnet. Det kryllade av krabbor på havsbotten, men som tur var lät de mina tassar vara ifred. Vi hittade en vik som vi hade helt för oss själva hela eftermiddagen.


Tobbe hittade något skumt i vattnet..


Ser verkligen läskigt ut, bäst att vara försiktig så man inte får en krabba i nosen.


Kom och hjälp mig då...


Det visade sig vara en mycket användbar stövel..


Kom igen då matte, lek med mig...


Min nya leksak roade mig hela eftermiddagen. Den var mycket tuggvänlig..


Mitt fynd var fortfarande lika roligt fastän det bara var sulan kvar. 






Av Elisabeth Björkman - 2 augusti 2008 22:35

På torsdagen var det forfarande lika varmt. Lillhussarna ville ha sovmorgon (läs sovdag) och vara hemma vid insjön och bada, men vi andra ville njuta av Västkustens klippor och klara vatten.

Bredvid Öckerö, som vi besökte igår,  ligger Björkö. Färjekön dit var i princip obefintlig konstaterade vi redan igår när vi åkte ut till Öckerö. För att slippa sitta i den långa färjekön så valde vi Björkö som så ut att ha precis lika fina klippor och bad och enligt kartan fanns det utsiktsmål och vandringsleder. Det visade sig dock att det fanns en anledning till att ingen åkte till Björkö - ön bestod i princip bara av privata vägar där vi inte fick åka och dessutom nästan ingen möjlighet att parkera bilen. En besvikelse då vi hade sett fram emot en lika fin dag som igår på Öckerö.

Till slut hittade vi ett ställe att lämna bilen på och begav oss ut på klipporna.

Inte så badvänligt, men trevlig att sitta på 1:a parkett och titta på förbipasserande båtar.


 Fick mig en promenad över klipporna, först med matte och sedan med husse.


En bit bort hittade vi denna badvik där vi passade på att bada lite.


Det blev en lite kortare utflykt idag då vi skulle möte upp Krister, husses barndomskompis och två av hans döttrar på Göteborgs Central. Matte hade inte kameran tillhands så bilden är från Liseberg.


Eftermiddagen tillbringades vid stugan med bad i sjön, skogspromenad och bollek på den stora altanen.


Det blev många i flocken att hålla reda på så medan de andra spelade spel lade jag migg att vila med ett halvt öga innanför ytterdörren så jag inte missade om någon gick ut.



Av Elisabeth Björkman - 2 augusti 2008 22:34

På fredagen körde matte upp mig väldigt tidigt och blev utsläpad på promenad i skogen först av husse och sedan av matte. Kunde inte fatta vad det skulle vara bra för. Är det inte semester och sovmorgnar som gäller?


Blev avsläppt på Göteborgs hundpensionat http://www.gbghundpensionat.se/ där Sara tog hand om mig under dagen när resten av familjen besökte Liseberg. Matte fick ett SMS efter en dryg timme där Sara berättade att jag hjälpte henne att städa, eller kanske var det tvärt om:) och att jag tog det lugnt i skuggan. Matte tyckte det var skönt att få veta att jag inte härjade runt och var orolig. Jag måste ha skött mig bra för jag är välkommen tillbaka nästa sommar om husse och matte skall besöka Liseberg igen. Till nästa år kommer det att finnas en 4500 kvm stor hundpark med vattenfall, plaskdamm och andra roliga aktiviteter. Ska nog se till att jag får komma på besök här då... Jag tackar Sara och Kristoffer för att de tog så väl hand om mig under denna dag!! Och tack för att ni gjorde ett specialarrangemang med en av daghundarna för att kunna ta emot mig då pensionatet för närvarande tar emot max 3 hundar samtidigt  (på sikt blir det max 7 hundar) för att ha ordentligt med tid för oss som är där.


 I det helt nybyggda och trevliga lilla hundpensionatet fick jag en egen rymlig kuppe. Där hade jag en koja att krypa in i om jag ville och i andra änden fanns en bädd där jag kunde sträcka ut mig bekvämt.


Jag behövde inte vara inne så mycket utan fick vara ute i rastgården med snygga tjejen Meya. För att jag skulle slippa dela rastgård med den andra hanhunden som var där så var Sara jättesnäll och gjorde ett specialarrangaemang och delade av rastgården så att vi kunde vara ute samtidigt alla tre.  Rastgården var täckt med en stor duk som gav svalkande skugga i sommarhettan. Fick vara ute och promenera också, men vad vi gjorde då är min och Saras hemlighet:)


Övriga roade sig som sagt på Liseberg i hettan.  Fast matte föredrog värmen framför den vanliga trängseln då det aldrig har varit så lite folk på Liseberg när hon har varit där tidigare. Värmen måste ha hållit många besökare på avstånd denna dag vilket gjorde att det inte var några längre köer till attraktionerna och det fanns gott om sittplatser på restaurangerna.


Här Tobbe i full fart i radiobilen.


Husse, som avskyr alla attraktioner som inte enbart snurrar runt, fick nog en adrenalinkick då han lurades upp i Vikingagungan av Tobbe. Fast efteråt sade han att det var dagens bästa åkattraktion:)


När jag hade blivit hämtad på pensionatet var jag trött och det var skönt att koppla av på verandan. Påpassligt nog fanns det en huvudkudde på altanen att luta sig mot:)


Det var inte bara jag som var trött efter den här dagen. Här husse som direkt slocknade i gungstolen på verandan. Ungdomarna som normalt sett är nattugglor och aldrig i säng förrän frampå småtimmarna slocknade så sött tillsammans i soffan allesammans redan kl 22:)



Av Elisabeth Björkman - 2 augusti 2008 22:33

Så var det dags att vända hemåt efter några mycket trevliga dagar.

Det blev många timmar i bilen så klart, dock var det betydligt svalare denna dag.


Här har vi stannat vid Vätterns strand i Jönköping för att rasta lite.


 Det var skönt att komma hem och kunna koppla av ordentligt. Nu ligger jag i min bädd och drömmer om härliga bad och snyggingen Meya som jag träffade på pensionatet.


Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards