Direktlänk till inlägg 24 augusti 2009

Hälta, dagis och tjejbesök

Av Elisabeth Björkman - 24 augusti 2009 19:53

Nu är det bestämt, jag ska få börja på dagis igen. En av mina dagmattar avsade sig uppdraget att hjälpa till att rasta mig på dagarna. Matte fick ångest och visste inte om hon skulle försöka hitta en ersättare eller försöka få in mig på dagis igen. Efter att ha tagit kontakt med de nya ägarna till mitt gamla dagis i Hökarängen (de har inget samband med förra ägaren) så var vi där i fredags eftermiddag för att träffa dem. Dagiset är precis nystartat och nu finns där 8 hundar, två till är på invänjning den här veckan och jag börjar nästa måndag. Tror det är 2 tikar och resten hanar. Matte tyckte att det var ett lämpligt tillfälle att få in mig på dagis när det är relativt få hundar från början. Hon tror det är lättare för mig att anpassa mig i flocken då, än att komma in sist, vilket ev var ett alterntiv om vi skulle ha fortsatt med rastningshjälp ett tag till.


Jag strosade runt i lokalerna och kunde konstatera att jag kände igen mig. Här hälsar jag på Mårten som är en av ägarnas egna hundar.


 Hm, lattjo liten pryl det här..


och dansa kan han också. Jag fattar ingenting här, men jag tror han ska få lära mig hur man gör..


Medan matte pratade med Annika som är en av ägarna somnade vi i soffan tillsammans. Mårten i mattes knä och jag med huvudet i mattes knä. När matte försökte smita upp för att ta kort så vaknade vi tyvärr till. Här en bild på oss i soffan. Bestämde mig för att Mårten är en hyvens kille. Om jag kan komma lika bra överens med alla hanar så kommer det här att gå jättebra säger matte. Fast alla är ju inte lika schyssta som Mårten.. En av hundarna som skulle gå hem medan jag var där vände om och kom tillbaka till dagis och hans husse fick dra ut honom genom dörren. Det tycker jag är ett bra betyg satt av en av dagisgästerna själva.


För två veckor sedan tyckte matte att jag haltade lite när jag reste mig upp efter att ha legat och vilat, men jag slutade halta när jag hade rört lite på mig. Hon trodde att jag nog var lite stel bara.. Dock har hon sett att det forfarande är likadant och i helgen linkade jag rikigt ordenligt efter att ha legat still en stund. Matte är lite orolig så hon har bokat en tid hos en ortopedspecialist, Gunnar Möllermark  på Haninge djurklinik. Har hört att han är duktig på sånt. Direkt efter första dagen på dagis ska jag dit för undersökning. De ska få passa på att göra den årliga kontrollen på mina ögon också när vi ändå är där.


I söndags hade jag tjejbesök. Vazy, min dagmatte Åsas ena hund, var hos oss över dagen för Åsa skulle iväg och tävla med sin andra hund Aila. Husse packade en matsäck och så gick vi på utflykt till Kvarnsjön. Vi var duktiga och tog det lugnt trots att vi gick lösa. Fick inte springa runt för matte pga hältan, simma fick jag dock göra.


Vazy älskar vatten och hade lite svårt att slappna av. Hon ville helst bada hela tiden. Vazy ska också ta de lite lugnt pga sitt ben, så vi fick vakta träd medan husse och matte åt sin matsäck. En halv köttbulle ramlade av mackan, den fick vi dela på. Snålt eller hur?? Det är ju bara 1/4 köttbulle var. Orättvis tycker jag!


Efter picknicken var det vilopaus för både två- och fyrbenta. Det var så härligt där på klippan så det blev en ganska lång vila. Lite trist tyckte vi fyrbenta som gärna hade sett lite mer aktivitet. Det var ingen som lyssande på vad vi tyckte. Det är vila som gäller för er båda innan vi går vidare sade matte.


Sedan blev det dags att gå tillbaka hemåt. Vazy är lite som kusin Zeb, hon gillar också att vara polischef. Som här, hon tyckte inte alls att jag skulle bära runt på en pinne. Som den snälla kille jag är så gör jag ju som hon vill och lägger den ifrån mig. Träffad förresten Zeb och Luke igår kväll. Matte sade att jag är en fuling, en riktig ögontjänare. När Zebban är i närheten är jag from som ett lamm mot lilla Luke även om han mopsar upp sig hoppar och skäller mot mig, men när Zebban är utom synhåll morrar jag och drömmer om att tukta till honom ordentlig. Skulle gärna göra det, men matte säger att hon blir hulken om jag gör minsta lilla mer än att titta på honom. Bäst att låta bli m a o.


Vi säger grattis till en fin debut i LK för Åsa och Aila som fick 159 poäng. Bra jobbat! Till nästa gång har ni tränat med tävlingsledare runt er så Aila inte bekymmar sig om det, då har ni 1:a priset som i en liten ask!


Vill passa på att säga tusen tack till både Åsa och Sara som är så otroligt förstående och flexibla. Om det inte fungerar för mig på dagis så ställer de upp med rastningshjälp resp som dagmatte igen. Vilka fantastiska människor vi har haft turen att träffa på!


Till helgen har matte nästan lovat att jag ska få åka till Skottvång på marknad och träffa Sigge svamphund. Matte tyckte det var en lämplig aktivitet speciellt nu när jag ska ta det lite lugnt. Hörde att kanske Kasper skulle dit också? Är det fler bloggvänner som ska dit?

 
 
Ingen bild

Dollar

24 augusti 2009 21:07

Börjar med och tacka för alla värmande och kloka ord. TACK!!!
Oroligt med hältan,,förhoppningsvis bara å lyda matte ett tag och ta det lugnt. Skönt iaf å få gå till veterinären och kolla upp det.
Kul med dagis. Tror det kommer funka jättebra.
Må så jättegott.
// Dollar& CO

 
Ingen bild

Virre med Puma

24 augusti 2009 22:06

Hej! Kul med dagis,hoppas det funkar=)
Jag ska oxå börja på dagis,imorgon gör jag min första dag där,har oxå varit o kikat i förväg som du gjorde men där jag ska gå fanns det ingen sån mysig soffa som ni fick ligga i!
Härligt med lite bad,det har jag oxå gjort idag med matte,lurade i henne med kläderna på:p.

Trist med hältan,hoppas det inte är nån fara.=)
En nyfiken fråga: Vrf kollar ni ögonen varje år,har han haft problem eller är det bara en säkerhetskoll så att säga.?

Mvh Puma & Veronica

 
Myrra

Myrra

25 augusti 2009 21:53

Vad roligt med dagis! Det kommer säkert att gå bra och din lille kompis där var ju urgullig!
Mysig utflykt du var på fast de var snåla med köttbullarna!
Hoppas det ordnar sig med hältan!

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Fam Wahlström

Fam Wahlström

26 augusti 2009 16:18

Hejsan

Lycka till med dagiset!

http://www.wahlstrom.dinstudio.se

 
åsah

åsah

26 augusti 2009 17:40

Vad fina bilder! Verkar ha varit hur mysigt som helst.. alltid kul att läsa i bloggen när hon varit på besök hos er ;)

http://vazyaila.wordpress.com

 
Sigge

Sigge

26 augusti 2009 21:32

Dagiset verkar ju vara jättebra!
Ytterst snål köttbulle tilldelning.
Ska packa med mej MASSOR med köttbullar på lördag.
Bjuder på såna då

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
Ludde

Ludde

26 augusti 2009 23:26

Kom hit sen jag varit och tittat på bilderna av Giahs valpar. Verkar vara ett trevligt dagis du ska vara på. Min matte och husse är hemma hela dagarna så jag behöver inte vara på något dagis. Skulle vara kul att träffa andra hundar varje dag.

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva..

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva..

27 augusti 2009 08:13

kul med dagis igen då..verkar finnas mycket roliga vbänner på sådana:)gulliga kompisar här i bloggen minsann...skulle lätt ta hem er allihop;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Sigge

Sigge

28 augusti 2009 19:02

Kommer du imorgon?
Jag tar med många köttbullar.
Inget snålande utan HELA såna!
Har jobbat en del idag så matte har färska kantareller med, men de brukar försvinna snabbt.
Är där mellan 10 o 16

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
Sigge

Sigge

28 augusti 2009 20:00

Din matte får alldeles strax mail från min.

http://http:/skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
 Anna med flock

Anna med flock

28 augusti 2009 22:47

Hoppas att allt ska gå bra på hunddagiset, pyssligt det där med att få det att fungera när man jobbar.

Läskigt med hältan, jag hoppas att det inte ska vara något allvarligt!

http://timsevimse.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards