Direktlänk till inlägg 9 augusti 2009

Turist i Stockholms skärgård

Av Elisabeth Björkman - 9 augusti 2009 07:18

Det blev massor av bilder för att beskriva dagens utflykt. Vi hoppas ni orkar ta er igenom allt. Gårdagen började tidigt med en promenad till badudden med tillhörande morgondopp. Jag får egentligen inte vara här sommartid, men matte tyckte att vi kunde fuska lite så här tidigt på morgonen när det ändå är folktomt.


Massor av vatten blev det som måste skakas av.


Sedan bar det av till Nacka Strand för att möta upp familjen Lindroth. På kajen står denna staty som också sprider vatten kring sig. Som turist fotograferar och förevigar vi självklart.  


Alla var inte lika nöjda över att åka på uflykt. En butter Tobbe ansåg sig vara medtvingad (stämmer bra). Att behöva tillbringa en dag i sällskap med mamsen och papsen var visst denna dag likställt med en förstörd dag. Kim åkte ut till Nåttarö i torsdags med några kompisar och Tobbe fick vara kvar hemma. Dagen till ära glömdes boken hemma. Drömläge!  -"Fett tråkigt" var Tobbes favorituttryck denna morgon. Hur ska han överleva denna dag?? 


Med förra årets fantastiska utflykt till Svartsö i minnet valde vi för nyfikenhetens skull en annan ö i år. En som låg lite närmare - Grinda. Redan på bryggan i Nacka började vi få onda aningar då båten var full och en extrabåt skickades. Ja, ja, då blir det gott om sittplatser i alla fall. Lite bonus som plåster på såren för att vi fick vänta en stund extra på båten. Så var inte fallet, även denna båt var överfylld (så där en minst 400 personer). Vi tröstade oss muntert med att alla andra säkert bara skulle till Vaxholm, eller någon annan ö. För inte skulle väl alla dessa människor till just Grinda??

 


Jodå, de skulle de visst insåg vi och kände oss genast lite deppiga. Samtidigt med vår extrabåt ankom även ytterligare en båt från ett annat håll. 100-tals (1000??) personer vällde av båtarna. Vi insåg att dagen nog inte skulle bli vad vi hade tänkt oss. Inte alls som den fridfulla dag vi hade på Svartsö förra året. Kan man vända och åka tillbaka, ta en annan ö?? Det var bara att infinna sig i lemmeltåget som de turister vi faktiskt fick inse oss vara.


Vi gick bort till "byn" för att äta lite lunch och därefter mätta och belåtna kunna tillbringa resten av dagen på någon klippa. Tänk, det var bara vi som hade kommit på den ljusa idén! Den tänkta lunchen på uteserveringen med utsikt över havet, blev ersatt med en kladdig smörgås från öns handelsbod, inköpt efter 20 min köande. Sedan var det dags att leta efter "vår" klippa. Det visade sig vara en inte alltför lätt uppgift. Varenda skreva var redan upptagen och katastrofen kändes nära. Till slut hittade vi dock "vår" klippa. Inte den mest bekväma, men det var sol med möjlighet till skugga, badbart och framförallt, vi var ensamma (nåja, nästan i alla fall)!!


Utsikten var det definitivt inget fel på!  


Självklart hittade jag en schysst pinne att lattja med.


Badade med Tobbe (har han inte ett litet leende på läpparna trots allt?)


Håll i hatten, matte badade hon också. Måste ha varit ca 22 grader för hon kunde till och med ligga i och tycka att det var njutbart. Jag ser självklart till att göra henne sällskap.


När jag inte badade jobbade jag som badvakt. Viktigt med ett par uppmärksamma ögon av en simkunnig badvakt.


Vattnet gnistrade vackert och jag hade bra överblick över de badande. Här Tessan och Dennis.


När Vaxholmsbåtarna drog förbi blev det stora vågor. Tror inte husse grejar faran och kastar mig genast ner för berget och ut i vattnet för att rädda honom.


Tar försiktigt tag i husses arm och ser till att dra honom med mig upp på stranden där jag är säker på att han klarar sig.


Blir sedan ordentligt avtorkad av Tobbe (tror minsann det är ett leende på läpparna igen).


Sämre kan man ha det..


När alla var uppe ur vattnet kände jag att mina krafter var slut och passade på att vila upp mig lite.


Dagen gick fort och snart var det dags att dra sig hemåt. Tobbe och Dennis hittade en bänk att sitta på i kvällssolen.


Själv hittade jag en flakmoppe som självklart måste provsittas. Vet att husse skulle vilja ha en sådan här. Skulle vara kul..


Vi började bli oroliga att husse och Lillen skulle missa båten. De försvann till puben för att köpa en öl för ett bra tag sedan. Det måste ha blivit mer än en, men tillslut kom de lunkande nerför backen:)


Vi var många som var trötta efter dagen och vi slog oss ned på bryggan för att vänta in båten. Självklart hjälps vi åt och ställer upp som huvudkudde för varandra.


Tack allesammans för en toppendag, som trots den lite bistra starten denna morgon blev en minnesvärd dag i positiv bemärkelse och en fin avslutning på semestern! Nästa år väljer kommer vi dock att välja ö med lite större omsorg...


Imorgon börjar både husse och matte att jobba och vardagen står framför oss igen. Det kommer därför att bli glesare mellan blogginläggen framöver, men lite då och då dyker det säkert upp lite nya inlägg från oss här.


Önskar er alla en fortsatt trevlig sommar!

 
 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

9 augusti 2009 17:44

härlig dag:)Synd på alltfolket bara..det är ju bra skönt när man får vara lite ensam!TUR med vädret hade ni iallafall;)Underbar bild på tröttisarna:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
åsah

åsah

10 augusti 2009 14:16

härligt!

http://vazyaila.wordpress.com

 
Myrra

Myrra

10 augusti 2009 21:16

Vilka jättefina bilder från utflykten! Man riktigt känner hur varmt och skönt det är där på klipporna! Typiskt när det är så mycket folk överallt bara. Här har det också grejats med huset och nu börjar vardagen igen med jobb och sånt så det blir lite mindre bloggande även hos mig.

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Ingen bild

Virre med Puma

14 augusti 2009 00:24

Fina bilder!! Vilken bra badvakt ni har:D.
Jobbigt när det blir lite väl mycket folk överallt bara.

 
 Anna med flock

Anna med flock

14 augusti 2009 21:36

Trist med allt folk men annars verkar ni ha haft det riktigt mysigt. Hoppas ni får en skön helg!

http://timsevimse.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards