Direktlänk till inlägg 31 juli 2009

Otäcka djur och jobbat som lärare

Av Elisabeth Björkman - 31 juli 2009 21:01

Igår tog vi sovmorgon och sedan hade vi en lugn dag. Nöjde oss med att strosa i skogen vid Ågestas motionsspår (inte en endaste kantarell såg vi till trots att vi vandrade runt i skogen mellan slingorna). Förstår att somliga överger denna svampfattiga skog för bättre marker..


Imorse var vi uppe tidigt igen och kan ni tänka er, vi åkte till Tyresta för ovanlighetens skull. Vi har inte snöat in helt, men det är onekligen ett trevlig område och det ligger dessutom på lagom avstånd halvvägs för både oss och för Petra . Mötte Petra på parkeringen kl 08.00 Hm, kände direkt på lukten att det var något skumt på gång. Det var inte Tjejen och Arrak i bilen utan brorsan Affe. Arrak var hemma med Affes husse och matte och Tjejen var inte hemma. Därav rubriken otäcka djur, Tjejen blev inlagd på Djursjukhuset i Bagis igår morse. Hon hade fått över 40 graders feber och var så dålig att hon fick dropp och blev tvungen att stanna kvar där. Det visade sig att en fästing hade orsakat tillståndet. Riktigt otäcka djur de där små krypen och ingen funktion fyller de i naturen heller. Borde vara skottpengar på dem. Tjejen är i alla fall bättre och fick komma hem på eftermiddagen idag. Nospussar från oss!!


Här är jag och Affe vid ett vägskäl (eller stigskäl borde det väl heta). Vi gick samma tur första gången vi var här. 6 km slingan, idag tog det 2 tim att gå den. Helt ofattbart, matte skulle vilja kontrollmäta sträckan.


Petra hade tagit med sig Affe för att han behövde socialiseringsträna lite. Vi jobbade hårt allesammans och matte sa att jag skulle föregå med gott exempel. Eftersom Affe inte har träffat mig på väldigt länge så är jag i alla fall lite obekant för stunden. Här tränar vi hundmöten genom att vända om och möta varandra (fast här har vi stannat till för att bli fotade). Affe blev lite spänd, men mest nyfiken och det måste man få vara.


När vi kom fram till sjön var det lite bärplockare i skogen. Vad gör dom där uppe i skogen undrar Affe? Vi stannade till och tränade passivitet. Att bara ligga stilla kan vara nog så jobbigt när det är folk i rörelse runt omkring.

 


Jag är bra på passivitet och övervakar det hela uppifrån skogsbrynet.   Medan jag vaktade träd så agerade matte joggare förbi Affe som fick ligga ner bredvid stigen. Mycket underhållande att se matte springa vill jag lova. Affe skötte sig jättebra och tittade nyfiket och frågande på min knäppmatte som rände runt i skogen.


Jobbade hårt som terapihund och visade Affe att man inte ska lägga energi på onödiga saker som mötande hundar, joggare och bilar. Matte inflikar spydigt om det är bättre att lägga energin på att intressera sig för skogens djur? Låtsas inte höra den kommentaren...

Här går vi sida vid sida och sköter oss toppenbra, inte den minsta antydan till kurr på hela promenaden.


Under promenaden pratades det om att vara senil, glömma saker och tro att man har gjort saker som man inte har. Matte berättade glatt om några av husses bravader. Finns tämligen många exempel, så där ett par per dag. Vad sägs tex om att köra tre varv i Sköndalsmotet och i varje varv hinna glömma bort att svänga av.. en gång ok, men tre?? Matte gör inga sådana tabbar. Hon undrar därför vad hennes mobiltelefon gör på biltaket när vi har stannat till för att lägga spår?? (den har legat där under hela promenaden och under bilfärden från parkeringen). Man ska inte kasta sten när man sitter i glaskupa, eller hur går ordspråket?


Affe fick gå sitt spår först och sedan fick han göra en budföring. Superduktig!


Jag fick också spåra. Gjorde bra ifrån mig sade matte, tog vinklarna bra, inga slag eller annat irrande.


Stannade såklart vid apporterna också. Trevliga saker i spåret idag också. Tycker att Petra alltid borde lägga min spår eller lära matte lägga ut roliga saker.

  


Efter att ha lärt Affe allt jag kan (det måste ha gått snabbt sade matte). Ok då, jag kanske inte kan så mycket, men jag utstrålar lugn vilket förhoppningsvis smittade av sig på Affe som lätt stressar upp sig över omgivningen. Affe var hur som helst super duper duktig. Inte ett endaste skall eller annat ofog på de 3 tim vi var ute och tränade. Petra tyckte att jag också hade varit duktig så jag fick den roliga pipleksaken för att jag hade varit en duktig lärare. Matte tyckte att jag kunde jobba gratis, men vem kan säga nej till en rolig leksak?

Tack snälla Petra och Affe för leksaken och tack för ännu en trevlig förmiddag.


Ett litet sent tillägg. Har ni noterat att det har blivit augusti?? Hjälp, semestern snart slut, jobb, vardagsstress, höst, mörka morgnar och kvällar...


 
 
lotta

lotta

1 augusti 2009 21:27

oj, vilken bra lärare du är...kanske borde jag skicka min afe på skola hos dig oxå, så att det blir lite ordning på honom:).fast åandrasidan kanske ni inte är en så bra kombination..han kan inte heller låta skogens djur vara ifred;)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
affe

affe

2 augusti 2009 17:22

Tack Elisabet och Sacco för en härlig förmiddag! Det är nog inget fel på mig, det är matte som måste på kurs, tror jag!Nospuss Affe. Tack också för alla fina bilder!

http://www.123minsida.se/affe

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards