Alla inlägg den 27 juli 2008

Av Elisabeth Björkman - 27 juli 2008 17:51

Så har vi då kommit hem från helgens äventyr.

Min bilbur åkte ut då det skulle packas tält, luftmadrasser, sovsäckar, kylväskor och annat som är bra att ha när man ska ut och campa. Matte är inte så förtjust att jag sitter lös i bilen annars. Pratar om säkerhet och elefanter vad hon nu menar med det. Själv är jag uppspelt och undrar vad som är på gång.


Efter båtresan ut till Nåttarö skulle det resas tält och pumpas luftmadrasser.


Vissa var mindre engagerade än andra... men är det semester så är det.


Så var allt klart och vi gick ner till bryggan för att kolla vattentemperaturen.

Inte i mattes smak (så där en 17-18 grader), men övriga badade så även jag.


Husse lyckas tappa sin bok i vattnet, jag försökte fånga upp den men jag var inte beredd så jag hann tyvärr inte. Lillhusse Kim hoppade i och fiskade upp den. Husse kunde konstatera att den var måttligt läsbar efter simturen. 


Här råkade jag ut för något otäckt lite senare på kvällen. Matte sade att jag måste ha haft en ängel som vakade över mig.  Bryggan var tom på folk och jag var lite spattig så jag racade i fullfart från husse längst ut på kajen till matte som stod vid bryggfästet i land.  För att försäkra mig om att inte husse sprang i kapp mig så vände jag mig om, med följden att jag glömde kolla var jag sprang (väldigt snett). Helt plötsligt tornade bryggans betongkant upp framför tassarna. Jag snavade, gjorde en kullerbytta ner på spången nedanför och där blev det en ny kullerbytta - plums ner i vattnet. Allt gick så fort så varken jag eller någon annan hann fatta vad som hände. Som tur är klarade jag mig utan en skråma. Kunde ha gått väldigt illa sade matte.



Efter badäventyret var det dags för middag. Campingmiddagar är helt i min smak då middagsbordet flyttas ner till marknivå. Mycket lämpligt! Självklart lät Kim mig få smaka några bitar, mums! Tycker dock att det var lite orättvist att Kims köttbit på tallriken var så mycket större än de jag fick!


Efter middagen var det promenaddags till Stora Sand. Vi var helt ensamma på stranden. Jag fick tokspel och racade runt och grävde i sanden med min fina pinne som jag hittade.


Beundrade solnedgången nere vid ångbåtsbryggan på vägen hem.


Nästa dag var det utflykt till klipporna.


Matte sade att jag inte fick simma iväg så långt för nästa landstopp är visst Gotland och det ligger tydligen väldigt, väldigt långt bort. Jag höll mig till att simma ut till husse på den lilla klippan. 


Matte ordnade skugga till mig mellan stolarna så jag kunde ta igen mig lite efter badet.


På kvällen blev det lite bus med småbarnen som var med (efter ett lydnadspass med matte på fotbollsplanen, ingen semester för mig inte). Här talar jag om att det minsann är min pinne genom att sätta tassen på den. Tanken var att vi skulle leka lite kurragömma sedan men jag hade ingen lust att leta efter småbarn. Matte sade att jag var en tråkmåns och tog med sig alla barnen upp i skogen. Matte vill jag däremot leta rätt på och därmed blev även barnen glada.


Man sover väldigt gott i tält och man blir trött av havsluften. Matte gick upp strax efter kl 08.00, men jag orkade bara inte så jag låg kvar med husse ett tag till.


Sedan var det dags att åka hem igen. Den här gången var jag inte lika alert och ivrig utan somnade genast i bilen med huvudet i Tobbes knä. Det gäller att vila upp sig inför nya äventyr som är på gång.

På återseende alla bloggvänner!



Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards