Alla inlägg den 28 juni 2008

Av Elisabeth Björkman - 28 juni 2008 19:55

Idag har vi varit i Haninge och varit med på en nyttig träningstävling.

Vi var nog närmare 20 ekipage som hade samlats för att köra igenom valfritt program inom bruks eller lydnad. Vi passade på att träna apellen, Zebban fick gå högre,  Athena lydnadsklass 1 och Tjejen och Leija gick lydnadsklass 2. Vi hade alla våra bättre och sämre stunder idag. Kändes skönt att det bara var en träningstävling. Själv nollade vi, ganska väntat, framförgåendet och apporteringen var inte heller så lysande (6 poäng) - hem till kammaren och träna mera. Blev däremot väldigt nöjd med linförigheten där vi har bättrat oss och skrapade ihop hela 8,5 poäng (mycket jämfört med tidigare stapplande insatser), läggande under gång har också förbättrats och gav 9 poäng och inkallning 10 poäng. Tyvärr fick vi inte prova budföring, men vi kunde konstatera att om vi hade spårat och fått minst 7,5 poäng vilket inte borde vara några problem så hade vi med dagens insats klarat en uppflyttning även om vi hade nollat även budföringen. Vi ser fram emot höstens apelltävlingar med spänning.


Platsliggning för de duktigare ekipagen där matte eller husse är utom synhåll. Vi valde den lättare varianten inom synhåll. Närmast Wilma sedan Zebban ochTjejen. Alla klarade uppgiften galant!


Vi fick alla våra "domar" och fick bekräftat vad vi behövde träna mera på och vad som var riktigt bra. Här Erika och Zeb efter avklarat program.


Zebban var duktig på den tunga stålapporten, men behövde träna mer på framåtsändande då han avvek från uppgiften då han hittade intressantare saker att roa sig med vid sidan av planen:)


Under linförigheten tog Athena kommandot "framåt med språng" på blodigt allvar till matte Camillas förtvivlan. Vi som stod vid sidan av tyckte det var charmigt:)


Fint betyg till Athena för inkallning.


Leija under fjärrdirigeringen. De snygga västarna har Leijas matte sytt alldeles själv.


Efteråt kunde vi koppla av och mysa med våra älsklingar.

Här Camilla och Athena.


 Innan vi åkte hem tittade vi på skyddsträning. Här Kox i full action. Vi fick prova vi också, det var en ny erfarenhet. Sacco verkade tycka att det var kul för när han väl fick ta "stocken" så bar han den hela vägen av planen.












Av Elisabeth Björkman - 28 juni 2008 19:49

Självklart fick jag tillfälle att umgås med en massa snygga tjejer hela dagen lång.


Athena


 Leija


 Petra och Tjejen, fast jag tycker att det är jag som borde få pussar av Tjejen..


Ett svalkande bad med Tjejen framåt eftermiddagen var inte helt fel.



Av Elisabeth Björkman - 28 juni 2008 19:44

Förra helgen var vi i Kungens Kurva vid en stenkross och tittade på när de tränade räddningshundar. Det var intressant att studera hur de olika ekipagen jobbade. Till hösten har de uttagningar inför vårens kurs. Blev nyfiken på att testa, men det var otroligt mycket tid för träning som krävdes så vi får hitta andra aktiviteter att roa oss med.


Här nedan ett rutinerat ekipage som hittade fram och kunde "rädda" de gömda figuranterna i den knepiga miljön.





Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards