Direktlänk till inlägg 12 april 2009

Vardagsbetraktelser från matte

Av Elisabeth Björkman - 12 april 2009 20:45

Så här när man är ledig och har lite mer tid än vanligt kan det hända att man som matte börjar se sig runt med lite nya ögon - på gott och ont, rätt eller fel eller kanske magiskt... Här kommer därför lite iakttagelser från vardagen som handlar om allt mellan himmel och jord.


Det här känns fel - det är en gångstig vi brukar passera under promenaden - vattenfylld som en sjö...


Det är ju påsk och det blev en påsklunch med husses bror med familj som vi inte har träffat på flera månader. Farmor var med och tog därmed ytterligare ett steg i rätt riktning sedan hon blev sjuk efter operationen i januari. Tog sig från bilen och upp till oss utan rollator - det känns helt fantastiskt!


Något som inte är lika fantastiskt är att matte upptäckte alltför sent att dammsugaren har slutat fungera. En djurägares mardröm! Så här ser det ut hemma hos oss efter två dagar!! Det gäller att vara kreativ, så snabbt ner i källaren och hämta storsopen. Den här högen sopades upp från golvet endast i kök och matplats... phu, hoppas ingen ser den bakom dörren..


Här ser ni fem skäl till att matte ska ha plastblommor. Nu står det bara tomma blomkrukor i fönstren som hånskrattar åt henne.. Hon tröstar sig med att hon ägnat tiden åt att ge mig omsorg i stället, vilket så klart är mycket viktigare..


.. eller kanske har hon tagit hand om någon annan, kanske Tobbe som fick nageltrång och blev tvungen att gå till vårdcentralen och få hjälp. Han behövde lite extra omsorg därefter.. (och Tessan om du läser det här, vi vet ju att du har fotfobi, vi lovar att ställa din temugg på andra änden av bordet när du kommer förbi och fikar nästa gång...)


Tyson är det också lite synd om. Han fick hela pälsen full av tovor och vi insåg att vi inte skulle fixa det på egen hand. Det blev ett besök till veterinären för lejonklippning. Efter en liten stund ringde veterinären och sade att Tyson är sjuk. Han har hjärtfel så han fick en remiss till Bagarmossen för vidare undersökning. De lyckades dock raka honom utan lugnande (helt otroligt, husse och matte biter han när de kammar honom, de skulle aldrig våga raka honom av rädsla att göra honom illa i skinnet). Tovorna är tack och lov borta nu..


 Det här är en annan liten Tova, hon är unik i släkten. Det är ganska många kusiner i släkten. Kim äldst, sedan kommer Tobbe, Caspar, Tommy, Whilmer, Henke, Vide, Richard och så senast den enda lilla tjejen - Tova. Det var det ingen som kunde ana när Kim föddes att det skulle ta 18 år innan det skulle födas en tjej.. 
Vad ska man förresten med sked till när man kan använda handen och trycka in ...


Matte tycker att Tova och jag har något gemensamt.. hon nämnde något om att det ser lite"grisigt" ut..


..vilken tur att jag fick tillfälle att bada när husse var ute med mig idag.

Det här är för övrig helt rätt - vattnet ska var i sjön inte i min päls.


Något som är på fel plats är dessa ekollon. Det här är vår gräsmatta, eller borde vara, det är snarare en ekmatta. De finns i 1000 tal och är helt omöjliga att få bort trots krattning och sopning som visade sig vara ett väl fungerande alternativ för att få bort dem som inte sjunkit ner i jorden och slagit rot (grannarna tror nog att matte är tokig som sopar gräsmattan).Med sopen flög de flesta all världens väg..


Här är en kille som också flyger. Det är Kim som är i Åre den här veckan och åker snowboard. Väldans tomt är det här hemma, vi saknar dig Kim!! Jodå, vi gör vårt bästa för att ta hand om terrariet och grodorna när du är borta.. Vi har fått noggranna instruktioner upptejpade på kylskåpsdörren. Har ni sett det är snö däruppe, känns ofattbart när vi har så varmt och skönt hos oss nu. Nästan lite juligt...


Fast vi har ju också julstämning på vår veranda upptäckte matte. Idag åkte även julbelysningen ner från verandan:) Men vadå, " julen varar ända fram till påska" sjungs det. Vi vill inte vara sämre..

Sämre gick det för den här stackars fågeln som flög in i vår fönsterruta idag, stackars liten..


När solen gick ner idag såg det ut som om det brann i vattnet, vilken synvilla, nästan lite magiskt..


Det finns andra saker hemma hos oss som också är magiska. Tvätthögen tex, visst är det magiskt att man lämnar (i bästa fall) sin tvätt i tvättkorgen och vips så är det någon fee där och svänger med trollspöt så den landar i nytvättad i garderoben igen. Mycket magiskt tycker matte.. Fast å andra sidan så tycker matte att lövhögarna hos oss är magiska. Matte är ganska duktig på att kratta löv - i högar - och det märkliga är att högarna försvinner, av sig själva. Precis som tvätthögarna, inflikar husse..


Som ni säkert förstått så har matte absolut inte några "gröna fingrar". Alla växter dör obevekligen, hur mycket hon än försöker. Därför kan det tyckas märkligt att dessa som hon verkligen inte fösökt få liv i envisas med att komma upp. Jättefint, men om hon hade velat ha påskblommor där så hade hon inte lagt stenskivor längs husväggen..


Vi kan bara konstatera att det ligger något i uttrycket från filmen Forrest Gump - "Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

God fortsättning på påsken allesammans!











 
 
Kasper med matte

Kasper med matte

12 april 2009 22:51

Va mycket skoj du har haft! Nu har jag och matte lät ikapp på din blogg. Min matte skulle också vilja ha tillgång till nån fé med magiskt trollspö! Här försvinner minsann varken löv eller tvätt av sig självt! Nån enstaka gång kanske JAG gör det, men bara för nån minut eller så.
Skojig klippning på en katt :-) Hoppas bara att hjärtfelet inte är allvarligt!
Ha en fortsatt fin påskhelg - än är det en dag kvar!

http://www.belof.se

 
Myrra och matte Mia

Myrra och matte Mia

13 april 2009 11:02

Tjusig Tyson:) Samma problem med våran Spöket. Vi måste trimma bort enorma tovor vissa perioder, blir som en tjock, hård matta på kroppen. Tur att det växer ut igen ganska snabbt!
Utejulgrans belysningen tog vi också in nu i helgen. Skönt att vi inte är ensamma...
Glad fortsättning på påskhelgen!

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Sigge

Sigge

13 april 2009 19:51

Hm, den där lilla tjejen är lika unik som min matte.
Först kom matte sen hennes bror så mattes valpar Mattias, Marcus och Mikael(blev en ängel 2 månader gammal när spädbarnsdöden slog till) sen kom mattes brors son Victor och sen kom Marcus son Oliver och Mattias son Liam.
Nu blir ju Oliver storebror när som helst.
Flicka??????
Ha,ha matte är rödlistad i släkten!
Fröresten har jag tävling om det hos mej

http://svamphunden.bloggagratis.se

 
'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

13 april 2009 22:19

hihi vilket roligt ch fundersamt inlägg. jättefint .det var verkligen om allt och lite till, underbart:)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
 Anna med flock

Anna med flock

14 april 2009 23:05

Underbart inlägg :) Låter som ni haft det fullt upp i påsk med massa trevligheter och funderingar.

Hoppas kissen eran får må bra och att det inte är något allvarligt med hjärtat. Skrattade gott åt högen vid damsugaren...det måste nog vara en hundägares mest använda ägodel tror jag ;)

http://timsevimse.blogg.se

 
Gazton

Gazton

16 april 2009 03:18

Den maten såg go ut, matte stirrade på salladen och smaskade. Hoppas att både Tobbe och Tyson mår bättre.

http://gaztons.wordpress.com

 
Gunbritt  Dahro och Giah

Gunbritt Dahro och Giah

16 april 2009 15:05

Mysigt med lite funderingar om det ena och andra :)

Hoppas er kisse blir frisk!!! Har oxå en katt som tovar sig ;)

Vi har en hund på rymmen härifrån...Senast siktad vid Läggesta!!! Är kanske på väg åt ert håll??? Så håll utkik...
Bild på vovven finns i min blogg och även telefonnummer till hans matte och polisen...
Det är även en efterysning ute på Blocket...

Har bestämt hane till Giah nu :) en snygg, frisk och mentalt bra kille...Se vår blogg i kväll...
Ska bli sååå spännande!!!
Sen gäller det att hitta bra hem till valparna...Hmmm inte det lättaste...

Kramar från mig och pussar från vovvarna...
Gunbritt.

http://www.belgarhuset.com

 
Tindra&Buddah

Tindra&Buddah

18 april 2009 15:42

Tassar in ett avtryck här, mycket fina påsk/vårbilder här....Fin jycke också:)
Ha en go lördag

http://http:tindraochbuddah.bloggagratis.se

 
vildaopebbels

vildaopebbels

18 april 2009 22:20

Hej hopp!
Kikar in här för första gången. Läste att ni nästan bor på Södra BK. ;) Jag har tänkt på träna på deras agilitybana där och har precis blivit medlem hos dem. Något speciellt jag ska tänka på eller som kan vara bra att veta? Vad tränar ni?

http://hundtraningen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards