Alla inlägg den 9 april 2009

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2009 22:51

Glad påsk allesammans! Vi skäms över att varken ha bloggat eller läst bloggar på två veckor. Började med att matte hade det körigt på jobbet och sedan fick datorn virus (troligen efter besök på SSBK´s hemsida). Husse fixade såklart och tur är det för annars hade matte inte haft någon dator än. Det var bara det att allt såg annorlunda ut och fungerade annorlunda. Matte gillar inte sånt på datorer, de ska bara fungera och knapparna ska se lika dana ut som alltid. Teknikfientlig suckar husse och tittar uppgivet på matte som surar över förändringarna på skärmen. Hur som helst så behövde matte en liten spark därbak för att komma igång, så det tackar vi Ia för som kommenterade att bloggningen var saknad:)


Hur som helst så har inte kameran heller varit igång så ofta sista tiden. I tisdags var den dock med när matte tog med mig på promenad runt sjön Flaten. Matte är halvledig den här veckan och jobbar hemifrån lite på kvällarna istället. Passar utmärkt då man hinner njuta av dagarna och skippar TV-soffan på kvällen istället.


Vi började med att kolla in denna märkliga sak som låg på isen vid badet.

Tittade länge men är fortfarande inte säkra på vad det är för något.


Efter att ha racat på stranden kollade jag vattentemperaturen. Insåg snabbt att det var för kallt och tyckte det var obehagligt när isen sprack under tassarna så jag vände snabbt in mot land igen.


Vi gick vidare och halvvägs slog vi oss ned och beundrade den vackra utsikten. Det var jag, matte och naturen. Kan det bli bättre? Kom på matte med att gå och nynna på Jan Malmsjös låt "Den bästa tid är nu, är nu..." Helt vansinnigt för hon gillar inte varken låten eller artisten, men det var väl texten som passade så bra just denna dag.


Efter en stund gick vi vidare, men vi kom inte så långt förrän vi fick ett uppdrag på halsen..


 Så klart vi måste följa spåren..


Tror de tillhör den här bjässen, vilken tur att den inte var riktig. Föredrar helt klart andra arter i skogen..


Hittade strax fram till ett litet hus, upprättat till förmån för skogens djur.


Kunde inte motstå frestelsen att göra ett besök, jag är väl också "skogens djur"? Tittut allesammans!


Mot slutet av promenaden gick vi förbi ekudden tror vi att det heter. Vackert, vackert! Det kändes verkligen som om den bästa tid är nu...
Alldeles nyligen var det för kallt och snart är det för varmt, kryllar av fästingar, bromsar, flugor, ormar, mördarsniglar och allt annat djävelskap som hör sommaren till. Men just nu, nu är allt PERFEKT!!


Idag har vi också varit ute på äventyr och imorgon ska vi iväg på  nya äventyr. Men det får vi berätta mer om imorgon kanske.

Sov gott allesammans och njut av årets bästa tid - våren!











Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards