Direktlänk till inlägg 21 november 2009

Fantastico!!

Av Elisabeth Björkman - 21 november 2009 16:24


Denna dag har varit helt fantastisk (bortsett från att matte sov till kl 09.30 som den värsta trötta tonåring.. har nog inte hänt på flera år). Hur som helst så höll matte på att svimma när hon äntligen vaknade till liv - solen sken ute!! När gjorde den det senast?? Det känns som om vi senaste månaden har levt i en värld med grått lock på, konstant läckandes en massa trist regn. Men idag - helt fantastiskt, + 10 grader i skuggan och nästan vårkänslor i luften. Det blev full fart att äta frukost, få upp husse, packa picnic, ladda kameran som inte har varit framme på säkert en månad och sedan ge sig iväg på långtur med både husse och matte - fantastiskt det också! 


Klockan hann bli 11.00 innan vi kom iväg, vid det laget var jag vansinnigt nödig och hann knappt ut ur bilen innan jag var tvungen att uträtta mina behov. Husse tyckte det var taskigt av matte att fota och jag kan inte annat än hålla med - det finns något som heter privat så snälla scrolla vidare neråt nu!


Kände mig därefter full av energi och gasade iväg över ängarna för att leta efter bollen som matte envisats med att gömma.  


Vi fortsatt in i skogen, kom fram till Kvarnsjön och jag har fortfarande full fart och strålar i kapp med solen. Har fått leka kurragömma och leta efter matte, det är min absoluta favoritlek - jag vinner ALLTID!


Målet för dagens promenad var att ta sig runt hela Kvarnsjön vilket vi av någon märklig anledning inte har provat tidigare utan bara tänkt göra. Efter 1,5 tim var det dags att stanna till och packa upp picnicen. Tyvärr befann vi oss vid det laget på fel sida om sjön och fick inte njuta av picnic i solskenet som det var tänkt. Det blåste en del och blev lite kallt tyckte husse och matte (men det är ju trots allt slutet av november), själv har jag inte några problem med att inte få vara i solen, spelar inte så stor roll, man är ju välpälsad..  


Var är min picnic då?? Jodå, det fanns köttbullar till mig,
visste väl att jag kunde lita på matte! Livet är toppen!

  


Fick så klart tid att busa med husse också, man kan lita på husse också!  


Ett litet vattenstopp också, alltför kallt för att bada men plaska lite i kanten och släcka törsten efter köttbullarna funkar bra.


  


Fanns såklart massor av roliga stenar att hoppa på även på andra sidan sjön.


Ja, då hade vi nästan gått runt sjön, trodde vi.. Det var bara den där sista lilla biten kvar som visade sig var blötare än blötast.. här hade vi velat smita runt lite snyggt till höger för att sedan vara  borta vid kraftledningsstolpen som syns längst bort på bilden...

  


Det visade sig vara lättare sagt än gjort då det var sankt så in i vassen.

Det var bara till att försöka gå runt eländet. På måfå, litandes till vår intution vandrade vi vidare genom skogen...  vi gick och vi gick och vi gick..



  


och vi fortsatte att gå sedan stigarna för länge sedan var ett minne blott och vi började nästan misströsta..




Tiden gick och vi med den över stock, sten och spångar. Vid det här laget är

jag inte så energisk längre, men spännande är det att bara strosa runt på måfå i stora skogen, man vet aldrig var man kommer fram..

  



Äntligen skymtade vi sjön och kunde konstatera att vi hade tagit oss runt och var tillbaka i välbekanta trakter. Efter 3 tim var vi sedan tillbaka vid bilen och jag kan skvallra att det var fler än jag som hade förbrukat det mesta av energin efter att ha klättrar upp och ner för berg och  plaskat i träsk i flera timmar.

  


Väl hemma ansåg husse att jag var så skitig att jag inte ens borde få komma innanför dörren men det finns ju lösningar på alla problem så i mitt fall blev lösningen tortyrkammaren. Schampooflaskan åkte fram också så nu skall jag dofta som en sommaräng hoppas matte.  


Jag bryr mig inte så myckte om hur jag luktar utan dök direkt ner i Kims säng efter tortyren i duschen. Gör inte så många fler knop idag tror jag. Avslutar som förra inlägget börjar, tillbaka på ruta ett med andra ord. Hoppas solen skiner imorgon också, livet blir så mycket roligare då!



  


























Vi hoppas det inte blir så långt till nästa blogginlägg från oss! Matte tycker det känns som att dygnet har fått färre timmar nu, men så kan det såklart inte vara. Som Ia sade när vi sprang på varandra i Ågestaspåret här om kvällen, det borde istället finnas massor av tid att kunna blogga på kvällarna, det tycker jag också, men matte vidhåller att någon har snott några av dygnets timmar..  


Novemberkramar till er allihopa och tack för att ni tittar in här och kommenterar trots att vi inte har gjort oss förtjänta av det.

Det värmer bättre än värmeljusen i mörkret!

We´ll be back!


Nu ska vi kika runt vad ni andra har haft för er senaste tiden.

 
 
Fam Dollar

Fam Dollar

21 november 2009 20:53

Jippitjohooooooooooo,,,, Sacco, du är tillbaka.........
Va lite oroliga där ett tag.
Har själva gått på det där med att gå runt Kvarnsjön....ser kortare ut än va de e, vi va ute i 4 timmar den dan vi virrade runt.
Ha de nu bäst, ta hand om de dina.....
/// Dollar

http://www.kennelmoneytalks.se

 
Kasper

Kasper

21 november 2009 23:16

Nä men TITTA, en kompis som är tillbaks! Och med en sån massa bilder!!! Va bra.
I dag har visst ALLA tagit långa promenader, jag också!
Borde verkligen vara sol varje dag! Fast visst blir man lite trött. Gott då att ha en skön säng att slagga på/i
:)

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Gunbritt o Benny

Gunbritt o Benny

21 november 2009 23:29

Skönt att du är tillbaks igen :)
Vilken tur ni fick!!! Men vist är det härligt med solen!!!!
Vi var oxå ute i skogen :) Bäst att passa på...
VILL HA MÅNGA SOLIGA DAGAR!!!!! Är ju såååå mysigt!!!

Vi skrattade gott åt valparnas framfart i skogen, inga bromsar där...Över stock och sten och ner i varje vattenhål ;) Det blev tortyrkammaren för dom med ;)
Fast dom gillar den!!!

Dahro och Giah njöt i fulla drag...Gillar ju skogspromenader ;) dom fick en längre an valparna...

Ha det så gott och sköt om er...
Kram Gunbritt med flock

http://www.belgarhuset.com

 
 Anna med flock

Anna med flock

22 november 2009 06:34

Åh vilken underbar promenad, visst är det ljuvligt när solen tittar fram. Tur ni hittade hem tillslut, det hade nog inte jag gjort med mitt urkassa lokalsinne... om jag är i skogen får Timse agera kompass, annars är det kört ;)

Jag måste nog hålla med om att det känns som om tiden försvinner just nu... dagarna liksom bara rullar på...

Ha det fint!

http://timsevimse.blogg.se

 
Cavvetjejerna

Cavvetjejerna

22 november 2009 10:12

Å vad roligt att det kom ett inlägg från dig Sacco! Ja, vi är ju inte så flitiga här på bloggen heller. Men inte är det vårat fel ;-) Nä vi skyller på matte som inte alltid har orken att blogga åt oss.
Vilken härlig långpromenad ni fick! Tur att inte våran matte går så långa sträckor med oss för då skulle hon få bära oss hem säger hon. 1 timma räcker för våra små ben.
Vi tänkte på dig i helgen som gick. Då var vi i storstaden och när vi åkte hem så hade vi ett ärende till Haninge. Var det inte där du bodde?
Massa nospussar från Cavvetjejerna!
Matte hälsar också

http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se

 
Elin & Mr M

Elin & Mr M

22 november 2009 10:35

Åh vad roligt att få läsa lite om vad ni har för er igen:-) Det var så himla länge sen vi sågs nu så att det är skammligt! men det är ju inte det lättaste när jag jobbar obekväma arbetstider å du jobbar dagtid.....Tråkigt men sant! Ha det så bra!/Kram Elin & Mr M

http://akjasmirko.bloggagratis.se

 
Myrra

Myrra

22 november 2009 13:32

Håller fullständigt med om att man borde ha mer tid att blogga! Det går bara inte att hinna med så mycket som man önskar.
Vilka fantastiska fartiga bilder på dig, Sacco! Du är så himla snygg!! Härlig promenix du var på. Jag kan känna igen mig lite för jag gick på en liknande uppe i Ångermanland i somras. Den tog 4 timmar och det var ett evigt klättrande upp och ner i berg och över sanka myrar. Var totalt slut efter den turen men samtidigt är det ju kul förstås!
Bästa novemberhälsningarna och goa slafspussar!

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Fam Dollar

Fam Dollar

22 november 2009 14:21

Vet ärligt talat inte själv hur det funkar. Alldeles nytt sen i fredags.
Kommer nog ta bort den funktionen, tycker den verkar krånglig...
Tackar för Grattiset.

http://www.kennelmoneytalks.se

 
Sigge

Sigge

22 november 2009 15:18

Så skönt att du är tillbaka!
Tror ni behöver låna min mattes lokalsinne.
Det är ypperligt i skogen men värdelöst i bebyggelse.
Matte gnäller också över att dygnet har för få timmar just nu.

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
Fam Wahlström

Fam Wahlström

22 november 2009 19:03

Ha ha vad lustigt, jag skulle precis nämna att Fam. Dollar också virrat runt Kvarnsjön & gått vilse. Låter som en farlig plats:-) Tacka vet jag spåret i Hummelmora, där hittar man hem:-)
PS lästips Kvarnsjömysteriet tror jag den hette, Dollar vet..

Ha en riktigt skön jul!

http://www.wahlstrom.dinstudio.se

 
Cavvetjejerna

Cavvetjejerna

22 november 2009 20:46

Haha... det var ju i Huddinge vi var! Vi tyckte väl vi kände lukten av dig Sacco!
Matte är lite snurrig av sig. Tur vi har husse som håller ording på resvägen.
Nospussar!

http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se

 
åsah

åsah

29 november 2009 19:40

mysigt ni har haft det!

http://mayan-kennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards