Alla inlägg den 12 augusti 2007

Av Elisabeth Björkman - 12 augusti 2007 21:22

Den här helgen har vi varit på kurs. Vi där som medhjälpare till Petra som höll i kursen. Kursen var för nybörjare och fredagkvällen inleddes med ett 3 tim teoripass som avslutades med lite enklare spårövningar som "godisruta" och ett rakt minispår.På lördagen var vi i Ågesta och på söndagen ute i Västerhaninge. Vi hade bestämt träff redan kl 07.00 på söndagen vilket vi var glada för när solen tittade fram längre fram på dagen. Det blev olidigt hett med gummistövlar och långbyxor. Både lördagen och söndagen höll vi igång i 6 tim med ett kortare avbrott för lunch. Vi hann med otroligt mycket och många olika spårvarianter för kursdeltagarna. Ängsspår och skogsspår, direktspår och spår som hade legat länge, egna spår och andras spår i olika varianter. Det var otroligt kul att se dessa hundar, varav de flesta aldrig hade spårat tidigare, utvecklas så otrolig mycket på dessa få dagar. Sacco fick också gå några spår, nyttigt att få gå spår som någon helt främmande har lagt. Stort tack till Petra för att vi fick vara med och för spåret som hon var ute och lade kl 06.00 på söndagmorgonen åt Sacco.

Hon hade Tjejen med sig i spåret, det var första gången vi gick ett spår som lagts med lösgående hund. Ett tag tvivlade jag starkt och trodde vi skulle behöva bryta men rätt som det var så låg där en apport. Otroligt skönt att veta att vi var på rätt spår. Det var ett svårt spår att gå med färsk älgspillning i spåret, rådjurens nylämnade sovplatser på kalhygget m m,  vi är glada att vi hittade slutet och  inte så ledsna över att vi missade en av apporterna.

Bilden kommer inte från kursen, den hittade jag på nätet. Var hittar man sådana spårmarker? Inte riktigt snårskogen vi är vana vid här i Sth trakten...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards