Direktlänk till inlägg 9 september 2007

MH Test : Sacco - en cool kille

Av Elisabeth Björkman - 9 september 2007 20:23

Idag var vi på Brukshundsklubben i Ågesta och gjorde MH test. I publiken fanns både Erica (Zebbans matte),  Elin (Mirkos matte) och husse såklart. Det var jättekul med MH test, något som jag verkligen kan rekommendera alla att göra med sina hundar. Testledare var Eva Bergfast och beskrivare var Pernilla Larsson som kortfattat beskrev Sacco med orden "Trevlig hund, sansad och balanserad. Neutral i kontakt med folk, bra föremålsintresse, något förhöjd aktivitet (kvarstående intresse/rädsla) efter att något har hänt, oberörd av skott".


Så här gick det för Sacco vid de olika stationerna.

1. Gå ett varv runt publiken.

Inga problem, han gick nyfiket runt och såg ut att undra vad som var på "G".

2. Kontakt med testledaren.

Inte särskilt intresserad av testledaren. Hälsade inte, men följde villigt med i koppel en bit bort. Kampade med trasan, men verkade lite nyvaken och inte helt alert.
3. Harjakt

Nu vaknade Sacco till liv. En station helt i hans stil. Han satte av i full fräs efter "haren" men nöjde sig med att nosa på den när han kom fram. Andra försöket gjorde han en tvärnit halvvägs. Något luktade intressant (en löptik kanske?) och måste undersökas innan harjakten upptogs på nytt.

4. Aktivitet

Egentligen handlade det om passivitet för att se om han kunde coola ner efter harjakten. Han höll sig nästintill helt stilla i 3 minuter.

5. Lek med figurant

Skum figurant under skynke 40 meter bort börjar vifta med en trasa och inbjuder till lek, vartefter han springer och gömmer sig på huk under en buske. Sacco satte av i full fart, hukade sig lite och saktade ner när han närmade sig figuranten men började genast leka med trasan som figuranten började vifta med. Blev figuranten passiv vände Sacco tillbaka till Matte.

6. Overallen

Stilla promenad då en overall som låg på marken plötslig for upp  fullt utsträckt i höjd. Sacco hoppade 1 meter bakåt av förskräckelse men utan att släppa overallen med blicken. Overallen fick sig sedan en rejäl utskällning och senare också ett litet tjuvnyp. Därefter kunde han lugnt promenra förbi, men kastade en liten sidoblick när vi passerade vid något tillfälle.

7. Kedjeskrammel

Överraskande kedjeskrammel på en halvmeters håll gjorde att Sacco åter hoppade baklänges av förvåning, men ljudet fick honom att direkt gå fram och nyfiket nosa bland buskarna för att se vad det var.

8. Spöken

Till min förvåning stod Sacco helt lugnt och tyst och tittade på spökena som närmade sig. Han tittade till och med på publiken mellan varven, nästan som om han ville se om någon annan reagerade. Först när spökena kom väldigt nära började han morra lite och resa ragg , backade och tog skydd bakom trygga matte (hm, borde det inte vara tvärtom när man har skaffat en schäfer för att ha som vakthund?). När första spöket var avtäckt gick han självmant fram till det andra spöket då han snabbt insåg att det var en människa där också.

9. Skott

Två skott under dragkamp fick Sacco att snabbt stanna upp för att kolla läget, men återgick direkt till leken. Ytterligare två skott under passivitet fick honom att nyfiken titta efter källan till ljudet.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards